Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

24-22 (HEDEF 24-4, 24-5, 24-6, 24-7, 24-8) Aadakiler, uygun bir denetim raporu nereceiniz bamsz durumlardr: 1. Bilano tarihi sonras denetim prosedrlerinin bir paras olarak mali

24-22 (HEDEF 24-4, 24-5, 24-6, 24-7, 24-8) Aadakiler, uygun bir denetim raporu nereceiniz bamsz durumlardr:

1. Bilano tarihi sonras denetim prosedrlerinin bir paras olarak mali tablolarn tarihinden sonra, bir SMMM yakn zamanda kan bir yangnn bir mterinin iki tesisinden birinde ar hasara yol atn rendi; kayp sigorta tarafndan tazmin edilmeyecektir. Gazeteler olay ayrntlaryla anlatt. Mteri tarafndan hazrlanan mali tablolar ve dipnotlar, yangnn neden olduu zarar aklamamtr.

2. Bir SMMM'nin, bir irketin finansal tablolarn, tablolar hakknda gr bildirmek amacyla yapt denetim srasnda, ynetim kurulunun nemli kararlarn belgeleyen ynetim kurulu toplant tutanaklarn incelemesine izin verilmez. Bunun yerine irket sekreteri, CPA'ya muhasebe konularn ieren tm kararlarn ve eylemlerin onayl bir kopyasn vermeyi teklif eder.

3. Bir CPA, birbirinden ok farkl ehirlerde ubeleri bulunan byk bir imalat irketinin mali tablolarnn denetimini yapmaktadr. YMM, tm ubelerde mali yln son gn mesai bitiminde nemli miktarda yatrlmam nakit girilerini sayamad. Nakit makbuzlarn doru kesilip kesilmediini dorulamak iin kullanlan bu denetim prosedrne bir alternatif olarak, CPA yl sonu banka mutabakatnda gsterilen yoldaki mevduatlarn yeni yln ilk i gnnde banka hesap zetinde alacak olarak grndn gzlemledi. Alternatif prosedrn kullanlmasyla nakit makbuzlarn kesilmesi konusunda tatmin olmutur.

4. 2 Ocak 2020'de Retail Auto Parts Company, birincil tedarikisinden derhal geerli olmak zere tm toptan sat fiyatlarnn yzde 10 artrlacana dair bir bildirim ald. Bildirime dayanarak, Retail Auto Parts, yksek maliyetleri yanstmak iin 31 Aralk 2019 envanterini yeniden deerlendirdi. Envanter, toplam varlklarn nemli bir orann oluturuyordu; ancak, yeniden deerlemenin etkisi dnen varlklar iin nemliyken, toplam varlklar veya net gelir iin nemli deildi. Deerlemedeki art dipnotlarda yeterince aklanmtr.

5. Bir SMMM, bir otobs firmasnn 31 Aralk 2019 tarihinde sona eren yla ait mali tablolarnn denetimini tamamlamtr. 2019 yl ncesinde, irket otobslerini 10 yllk bir dnemde amorti etmitir. 2019 ylnda irket, otobsleri iin daha gereki bir tahmini mrn 12 yl olduunu belirledi ve 2019 amortismann revize edilen tahmine gre hesaplad. CPA, 12 yllk yaamn makul olduuna ikna oldu. irket, otobslerinin tahmini faydal mrlerindeki deiiklii ve deiikliin 2019 gelirine etkisini finansal tablo dipnotlarnda yeterince aklamtr.

6. E-Lotions.com, Inc., vcut losyonlar ve dier banyo ve vcut malzemelerinin evrimii bir satcsdr. irket gelirleri, genellikle sipari verildikten iki gn sonra olan mallar sevk edildiinde deil, mteri siparilerinin web sitesine verildii tarihte kaydeder. Deneti, bilano tarihi itibaryla verilen ancak sevk edilmeyen sipari miktarnn nemli olmadn belirledi.

* Gerekli *

Her durum iin aadakileri yapn:

A. Varsa, standart bir deitirilmemi gr denetim raporundan sapmay gerektiren koullardan hangisinin geerli olduunu belirleyin.

B. nemlilik dzeyini nemsiz, maddi veya ok nemli olarak belirtin. nemlilik dzeyine karar veremiyorsanz, karar vermek iin gereken ek bilgileri belirtin.

C. a blmndeki cevaplarnza gre. ve b., aadaki alternatiflerden uygun denetim raporunu belirtiniz (b. blmnde bir nemlilik dzeyine karar vermediyseniz, her bir alternatif nemlilik dzeyi iin uygun raporu belirtiniz):

(1) Deitirilmemi gr - standart ifade

(2) Deitirilmemi gr - aklayc paragraf

(3) Deitirilmemi grstandart olmayan rapor ifadesi

(4) artl gr - GAAP'tan ayrlma

(5) artl grkapsam snrlamas

(6) Feragatname

(7) Olumsuz

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Loose Leaf For Financial Accounting Fundamentals

Authors: John Wild, Ken Shaw, Barbara Chiappetta

6th Edition

1260151980, 978-1260151985

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

Can the equilibrium constant ever be a negative number? Explain.

Answered: 1 week ago

Question

The Functions of Language Problems with Language

Answered: 1 week ago

Question

The Nature of Language

Answered: 1 week ago