Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

00
1 Approved Answer

4. Eletirel Dnme Altrmas: KSS Harcamalarn Dzenleme 2013 tarihli Hindistan irketler Yasas'nn 135. Blm, net deeri, geliri veya net kr belirlenmi belirli eiklerin zerinde olan

4. Eletirel Dnme Altrmas: KSS Harcamalarn Dzenleme

2013 tarihli Hindistan irketler Yasas'nn 135. Blm, net deeri, geliri veya net kr belirlenmi belirli eiklerin zerinde olan irketlerin nceki yln ortalama net krlarnn en az yzde 2'sini KSS faaliyetlerine harcamasn gerektirir. Kanunun Hindistan'daki KSS faaliyetlerine yaplan harcamalar artrmada byk etkisi oldu. lkenin en byk BT hizmeti firmalarndan drd - Tata Consultancy Services Ltd., Wipro Ltd, Infosys Ltd. ve Tech Mahindra Ltd. - bu kuraln yrrle girdii ilk ylda Hindistan'daki KSS faaliyetlerine yaklak 96 milyon dolar harcad. Bu, kuraln henz yrrlkte olmad bir nceki yl KSS giriimlerine harcadklar miktarn 4,7 kat. Toplu olarak, bu drt firma yllk 35 milyar dolarn zerinde gelir elde ediyor. irketlerin KSS faaliyetleri arasnda al, yoksulluu ve hastalklar ortadan kaldrma abalar; eitimi, toplumsal cinsiyet eitliini ve kadnlarn glendirilmesini tevik etmek; ocuk lm orann azaltmak; salk ve sanitasyonu gelitirmek; ve gvenli ime suyu salar. Belirli bir lke veya pazardaki tm kurulularn zorunlu KSS harcamalar, bireysel bir kuruluun KSS programlarndan elde etmeyi bekleyebilecei faydalar azaltr m? Amerika Birleik Devletleri'nin Hindistan irketler Yasas'nn 135. Blmne benzer bir yasa geirmesi gerektiini dnyor musunuz? Neden ya da neden olmasn? yleyse, KSS harcamas iin gereken miktar ortalama net karn yzde ikisinden fazla m olmal?

5. Eletirel Dnme Altrmas: Bunalm Bir alan

Kk bir yazlm reticisinin mteri destek yneticisisiniz. 10 kiilik ekibinizin en yeni yesi, niversiteden yeni bilgisayar bilimleri mezunu olan Elliot. Aramalarn younluundan biraz bunalm durumda ama hzla reniyor ve yetimek iin elinden gelenin en iyisini yapyor. Bugn, le yemeinde, ekibinizin dier yelerinden biri, Elliot'n bir kelle avcsyla konutuu ve mevcut durumundan duyduu mutsuzluu dile getirdii bir telefon konumasna kulak misafiri olduunu bildirdi. ok ve panie kapldn. Mutsuz olduu hakknda hibir fikriniz yoktu ve ekibiniz, yazlmn en yeni srm tarafndan oluturulan arlarn saldrsyla baa kmak iin aresizce onun yardmna ihtiya duyuyor. Onu kaybedeceksen, hemen yerine birini bulman gerekecek. Elliot'la yzleip niyetini renmeyi talep etmeli misin? Herhangi bir yzlemeden kanmal ve onun yerini almaya balamal msnz? Baka bir ilem uygun mu? Sonraki admlarnzn ne olmas gerektiine karar vermek iin be adml etik karar alma srecini izleyin.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions