Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

%5,80 kupon oranl, tm yllk kupon demeleri yapan ve tm itibari deerinden satlan tahvil dnn. Ksa vadeli tahvilin vadesi 4 yl, orta vadeli tahvilin vadesi

%5,80 kupon oranl, tm yllk kupon demeleri yapan ve tm itibari deerinden satlan tahvil dnn. Ksa vadeli tahvilin vadesi 4 yl, orta vadeli tahvilin vadesi 8 yl ve uzun vadeli tahvilin vadesi 30 yldr.

A. 4 yllk tahvilin getirisi %6,80'e karsa fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

B. 8 yllk tahvilin getirisi %6,80'e karsa fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

C. 30 yllk tahvilin getirisi %6,80'e karsa fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

D. 4 yllk tahvilin getirisi %4,80'e derse fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

e. 8 yllk tahvilin getirisi %4,80'e derse fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

F. 30 yllk tahvilin getirisi %4,80'e derse fiyat ne olur? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

G. (a), (b) ve (c) klarna verdiiniz cevaplar karlatrdnzda, uzun vadeli tahviller ksa vadeli tahvillere gre faiz oranlarndaki arttan daha m ok etkileniyor yoksa daha m az?

Daha fazla etkilenen

Daha az etkilenen

H. (d), (e) ve (f) klarna verdiiniz cevaplar karlatrdnzda, uzun vadeli tahviller ksa vadeli tahvillere gre faiz oranlarndaki dten daha m ok etkileniyor yoksa daha m az?

Daha fazla etkilenen

Daha az etkilenen

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

The Ascendancy Of Finance

Authors: Joseph Vogl, Simon Garnett

1st Edition

1509509305, 978-1509509300

More Books

Students also viewed these Finance questions

Question

a. Does your organization have a compliance and ethics office?

Answered: 1 week ago

Question

How often is the code of conduct reviewed?

Answered: 1 week ago