Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Amazon, dnyann nde gelen evrimii perakendecisidir ve baars, dier fiziksel, fiziksel ve fiziksel perakendecileri evrimii varla sahip olmaya tevik etmitir. Agresif fiyatlandrma stratejilerinin yan sra

Amazon, dnyann nde gelen evrimii perakendecisidir ve baars, dier fiziksel, fiziksel ve fiziksel perakendecileri evrimii varla sahip olmaya tevik etmitir. Agresif fiyatlandrma stratejilerinin yan sra eriimi ve kresel ayak izi nedeniyle genellikle Wal-Mart'n evrimii edeeri olarak anlr. Amazon gelimekte olan pazarlardaki eitli frsatlardan yararlanabilir ve a balantl depolardan oluan kresel tedarik zincirinin kendisi ve paydalar iin nemli deer salamasn salayabilir.

Ayrca, Amazon'un sfra yakn marjlarla faaliyet gsteren i modelini yeniden dnmesi gerekiyor ve irketin son be ylda makul bir kar getirmemi olmas, ona iyiletirme iin ok alan veriyor.

Aadaki ek bilgiler nemlidir: Dnyann nde gelen evrimii perakendecisi olan Amazon, rekabet gcn ncelikle maliyet liderlii, farkllatrma ve odaklanmaya ynelik ynl stratejik hamlesinden alyor. Bu strateji, irketin bu hareket tarzndan kazan elde etmesiyle sonuland ve hissedarlarnn irketten deer elde etmesine yardmc oldu.

Amazon, rekabet avantajn ncelikle BT'den (Bilgi Teknolojisi) yararlanarak elde ediyor ve e-ticareti, irketin rakiplerinin ok nnde olmasn salayan leklenebilir ve hzlandrmas kolay bir platform olarak kullanyor.

stn lojistik ve datm sistemleri kullanan irket, mteri memnuniyetini daha iyi gerekletirmeyi baard ve bu, Amazon'un rakipleri karsnda rekabet avantaj elde etmesiyle sonuland.

Gvenlik ve mahremiyet asndan evrimii alverile ilgili endielerin mterilerin aklndaki en nemli konular arasnda olduu gereini gz nnde bulundurarak Amazon, evrimii deme sistemini kullanma sunarak nemli lde leklendirme frsat buldu. Ayrca bu, irketin kendi deme a geidini kullanmann avantajlarndan yararlanmasn salad iin irketin marjlarn da artracaktr.

Son yllarda Amazon, eitlendirme stratejisinin bir paras olarak "ok ince yaylyor", yani odak noktasnn evrimii kitap sat konusundaki temel yetkinliinden sapmasna ve daha yeni odak alanlarna girmesine izin verdi. Bu, risk eitlendirmesi asndan iyi bir strateji olsa da, Amazon temel yetkinliinden uzaklatka stratejik avantajn kaybedeceinin farknda olmaldr.

Amazon, mterilerine cretsiz kargo sunduu iin marjlarn kaybetme tehlikesiyle kar karyadr ve dolaysyla bu strateji nedeniyle maliyetleri optimize edemeyebilir.

Amazon'un yalnzca evrimii bir satc olduu gerei gz nne alndnda, yalnzca evrimii perakendecilie odaklanmas, zellikle gelimekte olan pazarlarda genileme planlarnn "engeline gelebilir".

En byk zorluklardan biri ve analiz ve endstri uzmanlar tarafndan sklkla yorumlanan bir ey, Amazon'un krlln ciddi ekilde azaltan sfra yakn marjl i modellerinde faaliyet gstermesi ve irketin yksek hacimlere ve byk gelirlere sahip olmasna ramen, bu durumun deimemi olmasdr. irket iin anlaml krlara evrildi.

Agresif fiyatlandrma stratejileri nedeniyle irket, yaynclar ve perakende sektrndeki rakipler tarafndan alan davalarla kar karya kald. Amazon'un izledii saplantl bir ekilde maliyet liderliine odaklanma, rakiplerin Amazon'un ii onlardan almasna kzmas nedeniyle irket iin bir sorun kayna haline geldi.

Son olarak Amazon, dev stratejisine kyasla daha evik ve evik olan yerel evrimii perakendecilerin ciddi rekabetiyle kar karyadr. Bu, irketin kresel stratejisini takip ederken yerel pazar koullarn gzden karamayaca anlamna gelir.

Amazon'un sahip olduu bir frsat, kresel ayak izini geniletmek ve gelimekte olan pazarlarda daha fazla site amaktr; bu da ona ar rekabeti evrimii perakende pazarnda kesinlikle bir avantaj salayacaktr.

Yine Amazon, nc taraf rnler iin bir ynlendirme sitesi olmak yerine kendi markas altnda daha fazla rn sunarak bundan yararlanabilir. Baka bir deyile, ortaklarnn rettii rnleri satp stoklamak yerine, kendi markas altnda rn saysn artrabilir.

Amazon, daha yksek gelirlere dnebilecei iin, elindeki rn portfyn mevcut normdan daha fazla artrabilir, bu da onu gl ve rahat bir konuma getirir.

Amazon'un baarsnn nndeki engellerden biri, tketici verilerini ifa eden kimlik hrszl ve bilgisayar korsanl nedeniyle evrimii alverile ilgili ilgin endiedir. Bu nedenle Amazon, tketicinin sitesiyle ilgili endielerini gidermek ve evrimii gizlilik ve gvenliin garanti altna alnmasn salamak iin hzl hareket etmelidir.

zm Stratejileri birbirine bal olduu srece Amazon'un grevi vardr ve bu SWOT Analizi, irketin ileriye dnk olarak uygulayabilecei bir klavuz ve yol haritas salayabilir.

Bu SWOT Analizinden karlacak en nemli nokta, Amazon'un stoklarna deer katmak iin yalnzca hacimlerin ve pazar liderliinin olmad gelecekte rekabeti olmas gerekiyorsa, yalnzca hacimlere deil krlla odaklanmas gerektiidir.

GEREKL: zm 1. AMAZON'DA "SWOT" ANALZ YAPIN 2.STRATEJK ANALZC OLARAK GZFT ANALZNN GL VE ZAYIF YNLER NELERDR?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions