Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

...
1 Approved Answer

Anta att den andel av inkomsten som sparas i en ekonomi pltsligt och permanent faller. Anvnd Solowmodellen fr att beskriva effekterna av detta. Om du

Anta att den andel av inkomsten som sparas i en ekonomi pltsligt och permanent faller. Anvnd Solowmodellen fr att beskriva effekterna av detta. Om du vill fr du bortse frn teknisk tillvxt och befolkningstillvxt men klargr d detta.

a) Anvnd Solowmodellen fr att analysera effekterna av fallet i sparkvoten. Vilken/vilka kurvor frskjuts och vad hnder med k* och y*? Vad hnder med k och y ver tiden?

b) Vad hnder med konsumtionen ver tiden frn strax innan fallet i sparkvoten och fram till dess y ntt y*? Visa detta i en figur med tid p x-axeln och konsumtion p yaxeln. Var noga med att figuren visar konsumtionens niv i frhllande till utgngslget bde direkt efter fallet i sparkvoten och p lng sikt nr y nrmar sig y*. Anta att sparkvoten r lgre n den gyllene regelns sparkvot. (Tips: Om sparkvoten faller kar andelen av produktionen som konsumeras. Vad hnder med produktionen omedelbart efter fallet i sparkvoten och p lng sikt?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Microeconomics

Authors: Douglas Bernheim, Michael Whinston

2nd edition

978-0073375854

Students also viewed these Economics questions