Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Arbeidskrav 2 Bedriften Pretrex AS lager et produkt - Btta. Produktet utvikles av plast og brukes til mange former for oppbevaring. Bedriften har en materialavdeling,

Arbeidskrav 2 Bedriften Pretrex AS lager et produkt - Btta. Produktet utvikles av plast og brukes til mange former for oppbevaring. Bedriften har en materialavdeling, en produksjonsavdeling samt en Salgsavdeling. Produktet tilvirkes ved at r-plast varmes i materialavdeling, formes ved bruk av maskiner i og monteres av personell i Produksjonsavdelingen. Bedriften har en maksproduksjon p 120.000 enheter rlig og produksjonen fordeles jevnt p alle mneder. Bedriften budsjetterer ogs med selge hele produksjonen i lpet av ret.

Direkte kostnader pr enhet: Direkte materialer (3 kg a NOK 50) = NOK 150,00 Direkte lnn (0,5 timer a NOK 300) = 150,00

Indirekte kostnader pr enhet: Indirekte variable kostnader i Materialavdelingen NOK 30,00 - fordelingsgrunnlaget er direkte materialer (NOK) Indirekte variable kostnader i Produksjonsavdeling NOK 50,00 - fordelingsgrunnlaget er direkte lnn Indirekte faste kostnader i Produksjonsavdelingen NOK 200,00 - fordelingsgrunnlaget er antall persontimer

Oppgave 1 Sett opp en standardkalkyle etter selvkostmetoden for Btta og vis utregning av satsene som ligger til grunn for de indirekte kostnadene.

Oppgave 2 Selskapet budsjetterer med en pris p 600/stk. Sett opp et resultatbudsjett for perioden januar til mars og en sum for frste kvartal. Budsjettet skal, i tillegg til inntekter, ha tilsvarende linjer som selvkostkalkylen i oppgave 1. Bedriften budsjetterer ikke med endring i VIA eller FV. Oppgaven lses og leveres i Excel.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Entrepreneurship

Authors: Andrew Zacharakis, William D Bygrave

5th Edition

1119563097, 9781119563099

Students also viewed these Accounting questions