Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Brandfather Altn Vuruyor Coca-Cola yeni Full Throttle enerji ieceinin tantmn yapyor, PepsiCo Inc., SoBe ve Mountain Dew markalar altnda enerji ieceklerini pazarlyor ve daha kk

Brandfather Altn Vuruyor

Coca-Cola yeni Full Throttle enerji ieceinin tantmn yapyor, PepsiCo Inc., SoBe ve Mountain Dew markalar altnda enerji ieceklerini pazarlyor ve daha kk irketler Powerade, Rockstar ve FUZE Mega Energy gibi rnlerle merubat devlerine meydan okuyor. Alkolsz ieceklerdeki eker miktar ve bunun neden olabilecei olumsuz salk etkileri konusundaki endieler nedeniyle Vitaminwater ve Bai gibi markalar nemli bir pazar pay elde etmi ve Coca-Cola ve Dr Pepper gibi merubat devleri tarafndan satn alnmtr.

Powerade, Vitaminwater ve Bai'nin baarsnn arkasndaki kii Rohan Oza'dr. Michigan niversitesi iletme okulundan mezun olduktan sonra Oza, Sprite ve Powerade gibi markalar zerinde alt Coca Cola'da almaya balad. Oza, daha fazla giriimcilik mcadelesi iin Coca Cola'dan ayrldktan sonra, Smartwater ile bir darbe yapt ve burada rnn destekisi olmas iin Jennifer Aniston'a yaklaabildi. Ayrca Vitaminwater'n bir destekisi olarak rapi 50 Cent'in ilgisini ekmeyi baard. 50 Cent ile yapt anlamada, ciro iin herhangi bir cret almad, bunun yerine irkette hisse senedi almay tercih etti. Vitaminwater'n ana irketi Glaceau, 2007'de Oza'nn eski ivereni Coca Cola'ya 4.2 milyar dolara satld iin bu, salam bir strateji gibi grnyor.

Oza, Vitaminwater baarsnn ardndan durmad. Bai'yi kurdu ve bu markay oluturmak iin Justin Timberlake ile ortaklk kurdu. Oza, tpk Jennifer Aniston ve Smartwater'da ve 50 Cent ve Vitaminwater'da yapt gibi, markann zelliklerini ve faydalarn tam olarak doru nl destekiyle eletirmek iin doru stratejiye sahip olduundan emin olmaya alyor. rn avantaj olarak antioksidanlar ieren kpkl bir iecek olan Bai ile Oza, kendi bana bir giriimci olan Timberlake'i Bai'ye yatrm yapmaya ikna edebildi. Yani Timberlake sadece bir desteki deil, ayn zamanda bir para sahibiydi ve marka stratejisine yakndan dahil oldu. Bu ortaklk da ie yarad nk Bai, 2016'da Dr Pepper Snapple Group'a 1,7 milyar dolara satld.

Eletirel Dnme Sorular

  • Oza, rekabeti iecek sektrnde birka baarl rn gelitirmitir. Coca Cola ve Pepsi gibi daha fazla kaynaa sahip byk kurulular bu yeni baarl markalar satn almak zorunda kalrken neden bu baary yakalayabilmitir?
  • Ne tr benzersiz pazarlama destei, Vitaminwater ve Bai'nin muazzam bymesini srdrmeye yardmc oldu?
  • Bir iecek markasyla bir nlnn onayn nerin ve bu eletirmenin neden belirli tketici segmentlerinde yank uyandracak marka zellikleri ve onaylayann itibarna yol aacan aklayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

More Books

Students also viewed these Finance questions