Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Community College Fark Buras Amerika ve buradaki insanlar byk dnyor. Daha byk olann daha iyi olduunu dnmek kltrel bir varsaymdr, ancak bu her zaman byle

Community College Fark

Buras Amerika ve buradaki insanlar byk dnyor. Daha byk olann daha iyi olduunu dnmek kltrel bir varsaymdr, ancak bu her zaman byle midir? Belki de sper boyutlandrma her zaman en iyi yol deildir. Yolun yukarsndaki veya aasndaki obez insanlar ciddi salk sorunlar gelitirmeyi bekleyebilirler. Daha byk aralar tipik olarak yakt, lastikler ve sigorta iin daha yksek iletme maliyetlerine neden olur. Daha byk bir ev, daha uygun fiyatl ve mtevaz bir konuta kyasla kn stmak ve yazn soutmak iin banka hesabndan daha fazla para eker. Byk ehirlerin trafik ve sula ilgili daha byk sorunlar var. Belki de daha kk irketteki i, bir odacn parlaklnn daha da parlak bir ekilde ne kmasn salamak iin daha fazla frsat ve daha byk bir ans sunabilir. Amerikallar, ou kii tarafndan daha byk olann otomatik olarak daha iyi olduunun varsayld dier durumlar yeniden gzden geirse iyi olur. rnein, liseden mezun olurken ve bir kariyer planlarken, byk bir devlet niversitesinde balamak, karlatrma yapmak gerekirse, neredeyse isimsiz bir yerel kolejde balamak gerekten o kadar basit mi? Yksek renime yeni balayan ve drt kiilik cretsiz bir sr hakk elde etmeyen birok renci iin, byk bir niversiteye gitmekle bir devlet kolejine gitmek arasndaki fark, mtevazi bir devlet kolejinde balamann somut avantajlarn grmelerine yol aabilir. Gerekten de, yksek renim yolculuuna bir topluluk kolejinde balamakla byk bir devlet niversitesinde balamak arasnda nemli farkllklar vardr ve bunlar arasnda maliyet hususlar, renme ortamnn kalitesi ve deerli bir kiisel destek ana daha hzl eriim vardr.

Balamak iin, bir devlet niversitesinde yksek renime balamak ile bir toplum kolejinde yksek renime balamak arasndaki en bariz ztlk noktas maliyetlerdir. rnein, 2016'da San Diego Eyalet niversitesi'nde bir yln tipik maliyeti, sadece renim cretlerine bakldnda, yaklak 7.000 ABD dolardr ve bu, 752 ABD dolar olan zorunlu creti iermez. Byk bir tezat olarak, Imperial Valley College'da yllk tam zamanl renim creti 1.500 $'n altndadr ve cretler SDSU'lara kyasla ok kktr. Robotik diz sarsnts tepkisi daha byk olanlar iin daha iyi, yeni bir niversite mezunu yeni bir bamsz hayata balamann zorluklaryla zaten yeterince yklenmiken, mezun olduktan sonra byk bir borca \u200b\u200bgml olmak nasl daha iyi bir durum olabilir? www.studentloanhero.com'a gre, niversite kredilerinden kaynaklanan ortalama renci borcunun neden imdi 35.000 $ olduuna amamal. Byk bir tezat olarak, eer bir renci devlet kolejinde balar ve iki yl sonra transfer olursa, binlerce dolar, hatta muhtemelen on binlerce dolar tasarruf edilir. Bunun tesinde, her gn ie gidip gelemeyecekleri bir niversiteye giden ka renciye baklrsa, tasarruflar olumlu bir ekilde muazzam olabilir ve bu, pahal barnma maliyetlerini ekleyerek akademik yl bana sekiz ila on iki bin dolar daha bor ekleyebilir.

Daha sonra, byk bir devlet kolejindeki renme atmosferi, genellikle bir toplum kolejininkiyle belirgin bir tezat oluturur. Balangta bylesine byk bir kampste olmaktan heyecan duyan saysz heyecanl birinci snf rencisi, ksa sre sonra kampste byk adamlar deil, devasa kampste grnmez kiiler olduklarn fark ederler. Bu, park yerinden snfa kampsten snfa giderken bir insanlk denizinde 30 dakika veya daha fazla yrrken hesaplanmazsa, baka bir iledeymi gibi grnecek kadar uzaksa, o zaman heyecanla kapy atnda farkna varmak kesinlikle doar. Dersin ilk gn snfn kaplarn ap ayn snf blmnde yzlerce snf arkadann olduu tk tk bir tiyatro bulurlar - uyarldklar eyin olacana da inanamayan renciler aslnda gzlerinin nnde tezahr etmektedir ve devam edeceklerdir. 16 haftalk yaryln her gn gerekleecek. Snfn ilk be dakikasnda gerek bir profesrn ders vermediini, ayn zamanda renci olan bir retim asistannn tahtay ynettiini renmek, zaten sadece patlam deil, paralanm balon setini alevlendiriyor. Byle bir ortamda insan nasl renecek? Tam tersine, bir yerel kolejdeki snflarn ou, blm bana yaklak otuz renciyle dolu kabul edilir ve rencilerin, renci klk deitirmesiyle ilgili bir soru sormak iin ayaa kalkp geri bildirimle gcrdayan bir oditoryum mikrofonuna konumalar gerekmez. eitmen olarak. Aslna bakarsanz, toplum kolejinizin ayn mega niversitelerin bir veya daha fazlasnda nemli retim deneyimi olmas ok muhtemeldir. renci baarsyla balantl birok faktrden biri, fakltenin rencilere orandr. Belki 1:600 yerine 1:30 orannda, toplum kolejleri bir kez daha az olann ok olduu avantajn elinde tutuyor. niversiteler, web sitelerinde ktphanelerinde bulunan on binlerce kitapla vnrlerdi. Artk evrimii olarak yaayan ok sayda aratrma materyali ile, bu boyut sorunu tamamen faktr ddr. Ve bir yerel kolejde, otoparktan derslere bir veya iki dakikalk yry srasnda, stresli ve grnmez hissetmek yerine, yeni renciler muhtemelen insanlarla konuurken daha rahat ve rahat hissedeceklerdir. Kalc ilikilere dnebilen arkadalklar kurmak, daha kk, daha az stresli ortamlarda ve daha az kalabalk snflarda daha kolay gerekleir.

Son olarak, byk devlet niversiteleri, bir rencinin yerel devlet kolejine kaydolmu olmasna kyasla, rencinin zamana gre test edilmi destek ann daha az yesinin bulunabilecei bir yer olabilir. Lise ergenleri gen yetikinlie geerken, giderek daha bamsz hayatlar yaamaya balarken daha nce hi karlamadklar sorunlarla karlarlar. Doru, lise arkadalarnzla ve ailenizle iletiim halinde olmak iin balant kurmak iin Facebook ve Skype var, ancak bu onlarn huzurunda olmakla ayn ey deil. Ve bazen, evden uzaktayken, kimsenin sizi tanmad bir ehirdeki otobanda lastiin patlamas veya aniden banka hesabnn bo kalmas gibi ciddi bir sorun ortaya kar.

Olduka farkl bir ekilde, ilk birka ylda toplum kolejine kiinin kendi rahat blgesinin samimi ortamnda, kenarda aile ve arkadalar tezahrat yaparken ve ardndan mezuniyette spor salonunda gitmek, psikolojik bir gvenlik zemini salayarak rencilerin almalarna odaklanmalarna yardmc olabilir. . Pek ok renci, eitimlerinin ilk ylnda, evlerinden uzakta, allmadk bir ortamda, muazzam bir yalnzlk hissederek gereksiz yere ac ekiyor. Bu, yksek bir not ortalamasna ulamak iin verimli olamaz. Lisans derecesi almak ou tam zamanl rencinin drt ya da be yln alr ve genellikle ilk ya da iki yarylda, zellikle de evlerinden uzaktayken raydan karlar. renciler, niversite deneyimine yerel bir yksekokulda balayarak ok daha kolay hale gelen destek alarn ellerinin altnda tutarak, niversitede Birinci Gnde kapdan kar kmaz baarl olmak iin kendilerini en iyi konuma getirmeyi dnrlerse, deyebilirler. byk temettler.

Sonu olarak, yksek renimin maliyeti, eitim ortam ve kiinin destek an yakn tutmann deeri dnldnde, balangta byk bir devlet niversitesine veya bir iletiim kolejine gitmek daha farkl bir seim olamaz. Yerel kolejde balayan baz rencilerin, niversiteye devam eden eski lise snf arkadalarn kskanarak, gerekte ne kadar ansl olduklarn neredeyse fark etmeyerek, bunu zorunlu olarak yapmalar biraz ironik. Aktarmadan nceki ilk iki yl iinde kolayca binlerce dolar tasarruf edilebilir (eer ama buysa), bu 100 ve 101 seviyeli kurslarda daha iyi bir eitim deneyimi elde edilebilir ve kiisel, yerel bir destek ann faydalar salanabilir. Yerel topluluk kolejinde balayarak keyif aldm. Yani bir dahaki sefere biri size daha byk daha iyidir demeye altnda, o hantal ve ltl yzeyin altnda zt ve deerli bir alternatif saklanyor olabilir.

Soru 1: Makalenin amac nedir?

Birini se:

devlet niversiteleri ve topluluk kolejlerini karlatrmak iin

devlet niversitelerini ve topluluk kolejlerini karlatrmak iin

hibiri

devlet niversitelerini ve topluluk kolejlerini karlatrmak ve karlatrmak iin

soru 2

Henz cevaplanmad

5 zerinden iaretlendi

Soruyu iaretle

Soru metni

Ne tr bir makale?

Birini se:

Karlatrma-sonra-Kontrast

Venn emas

Karlatrma ve kontrast

Konu-Konu

seimimi temizle

Soru 3

Henz cevaplanmad

5 zerinden iaretlendi

Soruyu iaretle

soru metni

Yukardaki denemede hangi dzenleme yntemi kullanld?

Birini se:

Karlatrma-sonra-Conrast

Karlatrma ve kontrast

Venn emas

Nokta Nokta

Konu-Konu

Soru 4

Henz cevaplanmad

5 zerinden iaretlendi

Soruyu iaretle

Soru metni

Aadaki cmlelerden hangisi tm makalenin amacn belirtir?

Birini se:

Byk devlet niversiteleri, bir rencinin yerel topluluk kolejine kaydolmu olmasna kyasla, rencinin zamana gre test edilmi destek ann daha az yesinin bulunabilecei bir yer olabilir.

Bir devlet niversitesinde yksek renime balama ile bir toplum kolejinde yksek renime balama arasndaki en bariz ztlk noktas, maliyetlerdir.

Devasa bir devlet kolejindeki renme atmosferi, genellikle bir toplum kolejindekiyle belirgin bir tezat oluturur.

Yksek renim yolculuuna bir topluluk kolejinde balamak ile byk bir devlet niversitesinde balamak arasnda nemli farklar vardr ve bunlar arasnda maliyet hususlar, renme ortamnn kalitesi ve deerli bir kiisel destek ana daha hzl eriim vardr.

Soru 5

Henz cevaplanmad

5 zerinden iaretlendi

Soruyu iaretle

Soru metni

ki konu arasndaki farkllklar gstermek iin ka ana nokta kullanlr?

Birini se:

2

1

3

4

Soru 6

Henz cevaplanmad

1 zerinden iaretlendi

Soruyu iaretle

Soru metni

Aadaki noktalardan hangisi iki konu arasndaki temel farkllklar gstermek iin kullanlr?

Aadaki kontrast noktalarndan hangisi iki zne arasndaki fark gstermek iin kullanlr?

Bir veya daha fazla sein:

Devlet niversitesi

alma programlar

i younluu

toplum koleji

akademik zorluklar

deerli kiisel destek ana eriim

eitim atmosferi

konum

maliyet

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions