Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Joe Kang, Han, Kang & Lee, LLC'nin sahibi ve denetim ortadr. Frost Systems denetimi 31 Ocak 2016'da sona ermek zereyken Kang, 31 Aralk 2015 itibaryla

Joe Kang, Han, Kang & Lee, LLC'nin sahibi ve denetim ortadr. Frost Systems denetimi 31 Ocak 2016'da sona ermek zereyken Kang, 31 Aralk 2015 itibaryla ok deerli rnlerinden birinin envanter lmn grmek zere CFO'su Kate Boller ile bir araya geldi. -stoklarn net gerekleebilir deeri, defterlerinde kaytl orijinal maliyetinden yzde 20 daha az olduu iin yzde 20'lik bir d yaplmas gerekiyordu. Bu, yl iin kazancn 2 milyon $ azalaca ve mterinin yl iin bir zarar gsterecei anlamna geliyordu. Boller ile hararetli bir dei tokuta Kang'a, piyasa tutarnn tamamen geri kazanldn yanstan 31 Ocak 2016 deerini kullanmas sylendi. Boller, sonraki deerlerin GAAP kapsamnda kabul edilebilir olduunu ne srd. Ayrca, nceki denetilerin kulland yntemin bu olduunu syledi. Bu rnn piyasa deerinin deiken olduunun bilindiini ve muhasebe prosedrlerinde yumuatc bir etkinin gerekelendirildiini aklamaya devam etti. Kang, Boller' mutlu etmesi iin firmann dier ortaklarndan byk bir bask altndayd. Grne gre Frost Systems, firmann danmanlk yardm, tavsiye ve neriler sunmasn dnd eitli projelere balamak zereydi. Bu dzenlemelerden elde edilen gelir denetim cretlerinin iki katna kabilir. Kang, dier ortaklar bir toplantya ard. konu hakknda farkl grlere sahipken, son oylama 2-1 mvekkilin muhasebesinin kabul ynnde oldu.

Mterinin envanterin piyasa deerlemesine ynelik muhasebe yaklamnn GAAP kapsamnda kabul edilebilir olduunu dnyor musunuz? Tartmanza geree uygun deer lmlerinin neden zor olduuna dair ksa bir aklama ekleyin.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Financial And Managerial Accounting Working Papers Volume 1

Authors: Belverd E. Needles

6th Edition

0618102337, 978-0618102334

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

Discuss the special problems faced by dual career couples.

Answered: 1 week ago