Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

***LTFEN EXCEL'DE KULLANILAN FORMLLER GSTERN*** Marston Corporation, Amerika Birleik Devletleri ve Kanada'da bulunan bamsz sat acenteleri a araclyla hastanelere satlan tek kullanmlk termometreler retmektedir. Bu

***LTFEN EXCEL'DE KULLANILAN FORMLLER GSTERN***

Marston Corporation, Amerika Birleik Devletleri ve Kanada'da bulunan bamsz sat acenteleri a araclyla hastanelere satlan tek kullanmlk termometreler retmektedir. Bu sat acenteleri, Marston'un tek kullanmlk termometresine ek olarak hastanelere eitli rnler satmaktadr. Sat acentelerine u anda satlar zerinden %18 komisyon deniyor ve bu komisyon oran, Marston'un ynetimi gelecek yl iin aadaki btelenmi emilim gelir tablosunu hazrlarken kullanld.

Satlar...30.000.000$

SATILAN MALLARIN MALYET - Deiken 17.400.000 ve sabit 2.800.000

SATI VE DAR GDERLER - komisyonlar 5.400.000; sabit reklam gideri 800.000; sabit ynetim gideri 3.200.000

Yukardaki beyann tamamlanmasndan bu yana, Marston ynetimi, bamsz sat acentelerinin gelecek yl iin komisyon orannn satlarn %20'sine karlmasn talep ettiini rendi. Bu, bamsz sat acentelerinin son be ylda talep ettii nc komisyon art olacak. Sonu olarak, Marston'un ynetimi, bamsz sat acentelerinin yerine kendi sat personelini ie alma olasln aratrmaya karar verdi.

Marston'n denetleyicisi, irketin mevcut pazar alann karlamak iin sekiz sat eleman kiralamak zorunda kalacan ve bu alanlarn toplam yllk maa bordrosu maliyetinin yan demeler dahil yaklak 700.000 $ olacan tahmin ediyor. Sat grevlilerine ayrca satlarn %10'u orannda komisyon denecektir. Seyahat ve elence harcamalarnn yl iin yaklak 400.000 $ olmas bekleniyor. irket ayrca, maalar ve yan haklar ylda 200.000 ABD Dolar'na ulaacak olan bir sat mdr ve destek personeli kiralamak zorunda kalacak. Ynetim, bamsz sat acentelerinin Marston adna yrtt promosyonlar telafi etmek iin irketin sabit reklam giderleri btesinin 500.000 $ artrlmas gerektiine inanyor.

Aadaki cevap:

Satlarn 30.000.000$ olduunu varsayarak, aadaki alternatiflerin her biri iin gelecek yl iin btelenmi bir katk biimi gelir tablosu (yukardaki gibi) oluturun:

a) Bamsz sat acentelerinin komisyon oran deimeden %18'de kalr.

b) Bamsz sat acentelerinin komisyon oran %20'ye kar.

c) irket kendi sat ekibini istihdam etmektedir.

Aadakileri varsayarak Marston Corporation'n nmzdeki yl iin sat dolar cinsinden baaba noktasn hesaplayn:

a) Bamsz sat acentelerinin komisyon oran deimeden %18'de kalr.

b) Bamsz sat acentelerinin komisyon oran %20'ye kar.

c) irket kendi sat ekibini istihdam etmektedir.

Yukardaki (1.b.)'ye verdiiniz cevaba baknz. irket kendi sat ekibini altryorsa, satlarn 30.000.000$ olmas ve irketin acenteler araclyla sat yapmaya devam etmesi durumunda (%20 komisyon orannda) irketin elde edecei net iletme gelirini elde etmek iin ne kadar sat (Sat) gerekli olacaktr ( Net Faaliyet Geliri (1.b.)?

Marston Corporation'n acenteler araclyla sat yapmasna (%20 komisyon oranyla) veya kendi sat ekibini kullanmasna baklmakszn, net iletme gelirinin eit olaca sat hacmini belirleyin.

Aadaki alternatiflerin her ikisi iin de krlar izdiiniz bir grafik hazrlayn.

a) Bamsz sat acentelerinin komisyon oran %20'ye kar.

b) irket kendi sat ekibini istihdam etmektedir.

Grafikte, etkinlik ls olarak toplam sat gelirini kullann.

Marston Corporation'n bakanna, irketin bamsz sat acenteleri (%20 komisyon oranyla) kullanmaya devam etmesi veya kendi sat gcn kullanmas konusunda tavsiyede bulunduunuz bir not yazn. Notta nerinizin nedenlerini tam olarak aklayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Finance questions