Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Sun Shine Inc., retim maliyetlerini azaltmak iin ekipmanlarndan birini deitirmeyi dnyor. Bu ekipmann deitirilmesinin irket gelirlerine herhangi bir etkisi olmayacaktr. Mevcut ekipman 3 yl nce

Sun Shine Inc., retim maliyetlerini azaltmak iin ekipmanlarndan birini deitirmeyi dnyor. Bu ekipmann deitirilmesinin irket gelirlerine herhangi bir etkisi olmayacaktr. Mevcut ekipman 3 yl nce 1.050.000 $ karlnda satn alnd. Satn alma srasnda vergi kanunu, irketin bu ekipman yedi yllk bir sre boyunca dorusal amortisman yntemini kullanarak 0 deerine kadar amortismana tabi tutmasn gerektiriyordu. Bu ekipman retim srecinde alt yl daha kullanlabilir. Bu ekipmann iletme maliyeti 265.000$ ve bakm maliyeti yllk 50.000$'dr. Bu ekipman bugn 765.000$'a ve bugnden 6 yl sonra 40.000$'a satlabilir. Sun Shine Inc., yeni ekipman satn almak iin 1.400.000 $ demek zorundadr. irket, ekipman ihtiyalarn karlayacak ekilde deitirmek ve fabrikaya sevk edip kurmak iin ek 160.000 $ harcamak zorunda. Bu ekipman retim srecinde de alt yl sreyle kullanlacak. Ancak, vergi kanunlar, bu ekipmann dorusal amortisman yntemi kullanlarak sekiz yllk bir sre boyunca 0 deerine kadar amortismana tabi tutulmasn art komaktadr. Bu ekipmann iletme maliyeti 110.000$ ve bakm maliyeti ylda 20.000$ olacaktr. Bu ekipman 6. yln sonunda 350.000$'a satlabilir. Bu ekipmann daha verimli olmas sayesinde irket ilk yatrm annda stok seviyesini 25.000$ azaltabilir. Geen ay irket, mevcut ekipmann yerini alacak en uygun ekipman belirlemek iin bir danmanlk firmas tuttu. irket, hizmetleri iin bugnden tam bir yl sonra bu danmanlk irketine 75.000 $ demek zorunda. Uygun vergi oran %30'dur. Bu yenileme projesinde gerekli getiri oran %10'dur.

A. Bu proje iin irketin net sermaye harcamasn hesaplayn.

B. Bu projenin mr boyunca irketin net iletme sermayesi yatrmndaki deiimi hesaplayn.

C. Bu proje iin irketin iletme nakit aklarn hesaplayn.

D. Bu proje iin NPV, IRR ve Karllk Endeksi'ni hesaplayn.

e. Bu sorunun (c) ksmndaki analizinizin sonularna gre, firmann mevcut ekipmann deitirip deitirmemesine karar verin. Kararnz ksaca aklayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Financial And Managerial Accounting 15th Edition Text Only

Authors: Jan Williams

15th Edition

B005FCGT4O

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

Describe the process used for law making ( Government processes )

Answered: 1 week ago