Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Wharton Associates, yakn zamanda kurulmu bir hukuk ortakldr. Wharton Associates, kapasiteyle alr ve her ii fiyatlandrmak (faturalandrmak) iin maliyete dayal bir yaklam kullanr. Wharton u

Wharton Associates, yakn zamanda kurulmu bir hukuk ortakldr. Wharton Associates, kapasiteyle alr ve her ii fiyatlandrmak (faturalandrmak) iin maliyete dayal bir yaklam kullanr. Wharton u anda basit bir maliyetlendirme sistemi kullanyor.

u anda, tek bir dorudan maliyet kategorisi (profesyonel iilik-saatleri) ve tek bir dolayl maliyet havuzu (genel destek) ieren basit bir maliyetlendirme sistemi kullanmaktadr. Dolayl maliyetler vakalara, vaka bana profesyonel alma-saatlerine gre tahsis edilir. dosyalar aadakileri gsterir:

Steger letmeleri

Gzta A..

Profesyonel emek

3.000 saat

2.000 saat

Wharton Associates'te profesyonel igc maliyeti saatte 160 dolardr. Dolayl maliyetler, vakalara saati 100 ABD Dolar olarak tahsis edilir. En son dnemdeki toplam dolayl maliyetler 500.000 dolard.

Wharton Associates'in ynetici orta Denise Peyton, maliyetlendirme sistemini denemeye ve daha da iyiletirmeye karar verdi.

Peyton, asistanndan, her bir i iin izlenebilen 500.000 $'lk dolayl maliyet havuzuna dahil edilen maliyetlerle ilgili ayrntlar toplamasn ister. Analizin ardndan Wharton, 500.000 $'n 300.000 $'n dorudan maliyetler olarak yeniden snflandrabilir:

Dier Dorudan Maliyetler

Steger letmeleri

Gzta A..

Aratrma destek emei

36.000 $

77.000 $

bilgisayar zaman

8.000

32.000

Seyahat ve denekler

14.000

84.000

Telefonlar/fakslar

5.000

24.000

fotokopi

6.000

14.000

Toplam

69.000 $

231.000 $

Peyton, sanki Wharton alt dorudan maliyet havuzu ve tek bir dolayl maliyet havuzu kullanm gibi her iin maliyetini hesaplamaya karar verir. Tek dolayl maliyet havuzunun maliyeti 200.000$ olacaktr ve profesyonel alma-saat taban kullanlarak her vakaya tahsis edilecektir.

Wharton'da iki profesyonel personel snflandrmas vardr: ortaklar ve ortaklar. Peyton, asistanndan ortaklarn ve ortaklarn yakn tarihli Steger Enterprises ve Bluestone Inc. ilerinde greli kullanmn incelemesini ister. Steger Enterprises ii 1.000 ortak-saat ve 2.000 ortak-saat kulland. Bluestone Inc. ii, 1.500 ortak-saat ve 500 ortak-saat kulland. Bu nedenle, iki iin toplam 2.500 ortak-saat ve 2.500 ortak-saat idi. Peyton, ortaklar ve ortaklar iin ayr dorudan maliyet oranlar kullanmann ve ortaklar ve ortaklar iin ayr dolayl maliyet havuzlar kullanmann Steger Enterprises ve Bluestone Inc. ilerinin maliyetlerini nasl etkileyeceini incelemeye karar verir. Her bir dolayl maliyet havuzundaki dolayl maliyetler, o profesyonel emek kategorisinin toplam saatlerine gre datlacaktr. 200.000 $'lk toplam dolayl maliyet havuzundan, 120.000 $ ortaklarn faaliyetlerine, 80.000 $ ise itirakilerin faaliyetlerine atfedilebilir. Profesyonel igc kategorisine gre oranlar aadaki gibidir:

Profesyonel Emek Kategorisi

Saat Bana Dorudan Maliyet

Saat Bana Dolayl Maliyet

Ortak

$200 dolar

120.000 $

/

2.500 saat

=

48 dolar

arkada

120 dolar

80.000 $

/

2.500 saat

=

32 dolar

1.

Steger Enterprises ve Bluestone Inc.'in ilerinin maliyetlerini, birden ok dorudan maliyet kategorisi ve birden ok dolayl maliyet havuzu ieren Wharton'un daha da gelitirilmi sistemini kullanarak hesaplayn.

2.

Wharton Associates, basit bir maliyet sistemi veya birden ok dorudan maliyet kategorisi ve bir dolayl maliyet havuzu ieren rafine bir maliyet sistemi yaklamlar yerine bu i maliyeti yaklamn kullanmay hangi kararlarda daha yararl bulabilir?

Gereksinim 1. Maliyetlerini hesaplayn

Steger Enterprises ve Bluestone Inc.'in vakalar, Wharton'un birden ok dorudan maliyet kategorisi ve birden ok dolayl maliyet havuzuyla daha da gelitirilmi sistemini kullanyor.

in dorudan ortak maliyetini ve iin dorudan ortak maliyetini hesaplamak iin kullanacanz formlleri belirleyerek balayn.

X

=

ortann dorudan maliyetleri

X

=

in dorudan maliyetlerini ilikilendirin

imdi ortaklar iin dolayl maliyetleri ve ortaklar iin dolayl maliyetleri hesaplamak iin kullanacanz formlleri belirleyin.

X

=

ortann dolayl maliyetleri

X

=

in dolayl maliyetlerini ilikilendirin

imdi birden ok dorudan maliyet kategorisini ve birden ok dolayl maliyet havuzunu kullanarak her bir iin toplam maliyetini hesaplayn. (Cevaplarnz en yakn tam dolara yuvarlayn.)

Steger

Gzta

letmeler

A..

Dorudan maliyetler:

Ortak profesyonel emek

Ortak profesyonel emek

Aratrma destek emei

bilgisayar zaman

Seyahat ve denekler

Telefonlar/fakslar

fotokopi

Toplam dorudan maliyetler

Tahsis edilecek dolayl maliyetler:

Ortaklar iin dolayl maliyetler

Ortaklar iin dolayl maliyetler

Toplam dolayl maliyetler

in toplam maliyeti

Gereksinim 2. Wharton Associates, basit bir maliyet sistemi veya birden ok dorudan maliyet kategorisi ve bir dolayl maliyet havuzu ieren rafine bir maliyet sistemi yaklamlar yerine bu i maliyeti yaklamnn kullanlmasn hangi kararlarda daha yararl bulabilir?

Mterilerin Wharton Associates'te maliyetlerin nasl biriktiini anlamalar iin daha iyi bir "yol haritas" salayaca iin daha iyi mteri ilikileri.

Wharton Associates'in para kazanabilecei davalar kaybetme olasln azaltacandan, fiyatlandrma ve rn konusunda daha iyi kararlar alnr.

Vaka projelerinde daha iyi alan i ahlak, nk Wharton Associates alanlar zerinde almay tercih ettikleri grevlerde grevlendirebilecek.

Wharton Associates artk arac i rnn ortadan kaldrabildiinden ve ii verimli bir ekilde kendileri yapabildiinden, mteri btelerinde daha iyi yneticiler.

Wharton Associates'in kategorileri etkili bir ekilde ynetmesini salayan, dorudan ve dolayl maliyet kategorilerinin bireysel maliyet alanlarna dayal daha iyi maliyet kontrol.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions