Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

1. Nominal deeri 10.000 ABD Dolar olan ve vadesine 17 yl kalan sfr kuponlu bir tahvil buluyorsunuz. Bu tahvilin vadeye kadar getirisi yzde 4,2 ise

1. Nominal deeri 10.000 ABD Dolar olan ve vadesine 17 yl kalan sfr kuponlu bir tahvil buluyorsunuz. Bu tahvilin vadeye kadar getirisi yzde 4,2 ise tahvilin fiyat nedir? Alt aylk bileik dnemleri varsayalm. (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlayn, rnein 32.16.)

2. Union Local School District'in alt ayda bir denen ve vadesine 16 yl kalan yzde 2,8 kupon oranl denmemi bir tahvili var. Bu tahvilin vadeye kadar getirisi yzde 3,4'tr ve tahvilin nominal deeri 5.000 ABD dolardr. Bononun fiyat nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlayn, rnein 32.16.)

3. Reel orann yzde 2,1 ve enflasyon orannn yzde 3,4 olduunu varsayalm.

Bir Hazine bonosunda hangi oran grmeyi beklersiniz? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

4. Bir yatrm, nmzdeki yl iin toplam yzde 12,3 getiri sunuyor. Janice Yellen, bu yatrmn toplam reel getirisinin sadece yzde 8 olacan dnyor.

Janice nmzdeki yl enflasyon orannn ne olacana inanyor? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

5. Geen yl toplam getirisi yzde 11,65 olan bir varla sahip olduunuzu varsayalm. Geen yl enflasyon oran yzde 2,75 olsayd, gerek getiriniz ne kadard? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

6. Workman Software'in piyasada yzde 6,4 orannda 18 yl vadeli kuponlu tahvili bulunuyor. Tahviller alt ayda bir deme yapyor ve u anda paritenin yzde 94,31'inden satlyor.

A.

Tahvillerin mevcut getirisi nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

B. YTM nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)
C. Efektif yllk verim nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

7. Chamberlain Co., ok ihtiya duyulan baz genileme projeleri iin yeni 20 yllk tahviller karmak istiyor. irketin u anda piyasada 1.083 dolara satlan, alt ayda bir deme yapan ve 20 ylda vadesi dolan yzde 6 kuponlu tahvilleri var.

irket, baaba fiyattan satmak istiyorsa, yeni tahvillerinde hangi kupon orann belirlemelidir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn ve cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlanm bir yzde olarak girin, rnein 32.16.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions