Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

1'den 10'a kadar olan denetim durumlar, bir denetinin bir denetimi yrtrken karlaabilecei eitli bamsz olgusal durumlar sunar. Liste A, denetinin normalde yaynlayaca gr trlerini temsil

1'den 10'a kadar olan denetim durumlar, bir denetinin bir denetimi yrtrken karlaabilecei eitli bamsz olgusal durumlar sunar. Liste A, denetinin normalde yaynlayaca gr trlerini temsil eder ve Liste B, (varsa) gerekli olabilecek rapor deiikliklerini temsil eder. Her durum iin, A Listesinden ve B Listesinden bir yant sein. Her madde iin en iyi yant olarak, denetinin normalde yapaca eylemi sein. Her iki listeden eler bir kez, birden ok kez seilebilir veya hi seilmeyebilir. Aadakileri varsayalm:

Deneti bamszdr

Deneti, aksi belirtilmedike nceki yln mali tablolar hakknda daha nce olumlu gr bildirmitir.

Cari yl iin yalnzca tek yllk (karlatrmal olmayan) tablolar sunulur (aksi belirtilmedike)

Olgusal senaryoda aksi belirtilmedii srece, koulsuz bir grn koullar mevcuttur.

Olgusal senaryoda belirtilen koullar nemli

Gerek senaryoya yant dnda hibir rapor deiiklii yaplmayacaktr.

Olgusal Senaryo

Fikir

Rapor Deiiklii

1. Mali tablolar, GAAP'a uygun olarak mali durumu, faaliyet sonularn ve nakit aklarn tm nemli ynleriyle doru bir ekilde sunar.

2. Uzun Vadeli Yatrmlar hesabn denetlerken, bir deneti, yabanc bir lkede bulunan bir yatrm iin denetlenmi F/S elde edemez. Deneti, bu yatrmla ilgili yeterli yetkin delil maddesinin elde edilemeyecei, ancak bunun bir btn olarak mali tablolara yaygn olmad sonucuna varr.

3.Tekrarlayan iletme zararlar ve iletme sermayesi eksiklikleri nedeniyle denetinin, bir iletmenin makul bir sre boyunca srekliliini devam ettirme kabiliyeti hakknda nemli pheleri vardr. Ancak Mali tablo aklamalar yeterlidir.

4. Ba deneti, iletmenin yzde yz itirakini denetleyen ve olumlu gr veren baka bir denetinin almasna atfta bulunmaya karar verir.

5. Bir iletme, finansal durumu ve faaliyet sonularn sunan Finansal tablolar dzenler, ancak ilgili nakit ak tablosunu karmaz. Ynetim, finansal tablolarn dipnotlarnda nakit ak tablosunun yararl olmadna inandn belirtmektedir.

6. Bir iletme, retim ekipman iin amortisman yntemini SL'den kullanm saatlerine gre retim birimlerine deitirir. Deneti, deiikliin iletmenin Mali Tablolarnn karlatrlabilirlii zerinde nemli bir etkisi olmasna ramen, deiiklie katlmaktadr.

7. Bir iletme, belirli patent haklarnn ihlali iddiasyla alan bir davada daval konumundadr. Ancak ynetim. davann nihai sonucunu makul bir ekilde tahmin edemez. Deneti, nemli bir maddi kayp olaslnn makul olduuna inanyor, ancak dava, Mali tablolarn dipnotlarnda yeterince aklanyor.

8. Bir iletme, Finansal tablolarn dipnotlarnda belirli kiralama ykmllklerini aklar. Deneti, bu kiralamalardan yararlanamamann GAAP'tan bir sapma olduuna inanyor.

9. letme, karlatrmal Mali tablolar gstermek ve nceki yl dahil etmek istemektedir. Ancak, nceki yln Mali tablolar, uygun olmayan bir GAAP yntemi nedeniyle bir nitelik ieriyordu. Buna gre ynetim. nceki yl GAAP eksikliini dzeltti ve cari yl iin karlatrmal finansal tablolara gncellenmi rakamlar dahil etti

10. letme, karlatrmal Mali tablolar gstermek ve nceki yl dahil etmek istemektedir. Ancak, nceki yln Mali tablolar, grn yeniden yaynlamay reddeden baka bir deneti tarafndan denetlenmitir.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Auto Body And Repair Industry IRS Audit Techniques Guide

Authors: Internal Revenue Service

1st Edition

1304131661, 978-1304131669

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

socialist egalitarianism which resulted in wage levelling;

Answered: 1 week ago

Question

soyuznye (all-Union, controlling enterprises directly from Moscow);

Answered: 1 week ago