Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

2005 ylnda Teksas'taki BP petrol rafinerisinde byk bir patlama meydana geldi. 15 kii ld, 180 kii daha yaraland. 2010 ylnda BP'nin Deepwater Horizon ak deniz

2005 ylnda Teksas'taki BP petrol rafinerisinde byk bir patlama meydana geldi. 15 kii ld, 180 kii daha yaraland. 2010 ylnda BP'nin Deepwater Horizon ak deniz sondaj platformu patlayarak 11 kiiyi ldrd ve devasa petrol sznts Meksika Krfezi'ni harap etti. 2012'de BP'nin Colorado'daki doal gaz kompresr istasyonunda meydana gelen patlamada bir ii ld ve iki ii yaraland. Biri ABD Kongresi, dieri BP'nin kendisi tarafndan olmak zere bir dizi soruturma balatld.

Bu kaza dizilerinin suunun bir ksm, BP'nin irketin kresel ynetim kltryle ilgili soruturmas tarafndan yklendi. BP'nin ana i faaliyetlerinin ounda net sorumluluk hatlar yoktu. BP yneticileri rutin olarak standart prosedrleri gz ard etti. irket genel merkezinden gelen rehberlik, sklkla, uygun kiilere gnderilmeyen emirler ve yneticilerin 'denetim bulgularna sayg duymadklar' eklinde yorumland. Grup iinde kurum kltr, 'kurumsal hafza' eksikliinden ve en st dzeyde 'krk' performans ynetim sistemlerinden muzdaripti. Yetkili, "yetersiz" iilerin grevlerinde kalmasna izin verildiini ve standart prosedrleri gz ard eden "uyumsuzlara" msamaha gsterildiini de szlerine ekledi. Ancak kongre soruturmas, BP yneticilerinin kurumsal maliyet drme hedeflerini karlamak amacyla bakm iin kastl olarak eksik harcama yapm olabileceini ne srd. Bu, BP genel merkezinin, bu felaketler dizisinden nceki on yl iinde byme hedefi dorultusunda birka rafineri ve arama irketini satn almasnn ardndan ald yksek maliyet indiriminin ardndan geldi. 1. rgtsel ve kurumsal kltrn ne olduunu ve onu nelerin etkileyebileceini aklayn.

2. BP gvenlii krn nne koyar. Bununla birlikte, organizasyon kltrnn bu felaketler dizisine yol am olabileceinin nedenlerini belirleyin.

3. Bir firmada gl organizasyon kltrnn nemini inceler.

4. Baka bir byk kazay nlemek iin BP'nin kurumsal kltrnn nasl deimesi gerektiini, mevcut kltr deitirmenin nndeki olas engelleri ve yeni hedefler uygulanrsa olas kltr atmalarnn sonularn tartn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Handbook Of Financial Markets Dynamics And Evolution

Authors: Thorsten Hens

1st Edition

0323165478, 978-0323165471

More Books

Students also viewed these Finance questions