Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

a. Yl 2016, niversiteden yeni mezun oldunuz ve mr boyu btenizi hesaplyorsunuz. Genel emeklilik ncesi yaam giderlerinizin ylda ortalama 50.000 dolar olacan dnyorsunuz. nmzdeki 8

a. Yl 2016, niversiteden yeni mezun oldunuz ve mr boyu btenizi hesaplyorsunuz. Genel emeklilik ncesi yaam giderlerinizin ylda ortalama 50.000 dolar olacan dnyorsunuz. nmzdeki 8 yl boyunca, ylda 16.000$'a bir daire kiralayacaksnz (dnem sonu demelerini varsayn). 8. Yln sonunda, maliyeti yaklak 250.000$ olan bir ev satn almak isteyeceksiniz. Ek olarak, kabaca her 10 ylda bir, imdi balayp sonraki 50 yl boyunca her biri yaklak 30.000$'a mal olan yeni bir araba satn almanz gerekecek. 25 yl sonra, bir ocuu niversiteye gndermek iin yaklak 150.000$ ayrmanz gerekecek ve 30 yl sonra aynsn baka bir ocuk iin yapmanz gerekecek. 50 yl iinde emekli olacaksnz ve Sosyal Gvenlik yardmlarnza ek olarak ylda yaklak 35.000 ABD Dolar tutarndaki yaklak 20 yllk emeklilik harcamasn desteklemek iin yeterli birikime sahip olmanz gerekecek. Faiz oran yllk %5'tir. Bu mr boyu tketim plann desteklemek iin ortalama ne kadar maa kazanmanz gerekecek? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevabnz en yakn tam dolara yuvarlayn. Tm harcama tutarlar gerek dolar cinsindendir.)

b. Hay aksi! mrnz boyunca enflasyon orannn muhtemelen ylda ortalama %3 olduunu fark ettiniz ve hesaplamalarnz yeniden yapmanz gerekiyor. Kabaca, ilgili tm fiyatlarn ve cretlerin yaklak enflasyon orannda artacan varsaymak makul grnmektedir. Gerekli maala ilgili yeni tahmininiz nedir (bugnk dolar cinsinden)? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevabnz en yakn tam dolara yuvarlayn. Tm harcama tutarlar gerek dolar cinsindendir.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Bio Technology Audit In Hungary Guidelines Implementation Results

Authors: Ulrike Bross, Annamaria Inzelt, Thomas Reiß

1st Edition

3790810924, 978-3790810929

More Books

Students also viewed these Accounting questions