Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Aadaki dahili kontroller nceki denetimlerde test edilmitir. Her bir i kontrol bamsz olarak deerlendirin ve 31 Aralk 2016 tarihli mali tablolarn cari yl denetiminde hangi

Aadaki dahili kontroller nceki denetimlerde test edilmitir. Her bir i kontrol bamsz olarak deerlendirin ve 31 Aralk 2016 tarihli mali tablolarn cari yl denetiminde hangi kontrollerin test edilmesi gerektiini belirleyin. Cari ylda testin neden gerekli olup olmadn akladnzdan emin olun.

1.

Defteri kebir muhasebe yazlm sistemi, alacak hesaplar, bor hesaplar ve stok hesaplar iin yardmc ana dosyalarn her birindeki toplamlar ilgili defteri kebir hesaplaryla otomatik olarak mutabk klar. Bu kontrol en son bir nceki ylda test edilmitir. Testten bu yana yazlmda herhangi bir deiiklik yaplmamtr ve BT gvenlii ve yazlm program deiiklikleri zerinde etkin kontroller mevcuttur.

2.

Borlar hesab memuru, satc faturalarn ilgili satn alma siparileri ve alma raporlar ile eletirir ve not edilen farkllklar aratrr. Bu kontrol, 2015 mali yl sonu denetiminde test edilmitir. Test yapldndan beri bu kontrolde veya ilgili personelde herhangi bir deiiklik olmamtr.

3.

Sat sistemi, bir mterinin satnalma sipariinin ve ilgili alacak hesaplarnn, mterinin kredi limiti iinde olup olmadn otomatik olarak belirler. Kredi limitini aan mterilere mal gnderme riski nemli bir risk olarak kabul edilir. Bu kontrol en son 31 Aralk 2014 tarihli mali tablo denetiminde test edilmitir.

4.

Srekli envanter sistemi, eldeki envanter iin birim fiyat arp miktar otomatik olarak uzatr. Bu kontrol en son 31 Aralk 2014 tarihli mali tablo denetiminde test edilmitir. 2016 ylnda, mteri bu yazlm sisteminde deiiklikler yapt.

5.

Mterinin satn alma muhasebe sistemi, birka yl nce saygn bir yazlm satcsndan satn alnd. Bu sistem ok sayda otomatik kontrol ierir. Deneti bu kontrolleri en son 2015 denetiminde test etti. Test ve mterinin BT gvenlii ve yazlm program deiiklikleri zerindeki kontrolleri mkemmel olduundan bu kontrollerin hibirinde herhangi bir deiiklik yaplmamtr.

Her kontroln test gerektirip gerektirmediini belirterek balayn.

Kontrol

Test gerekli mi?

1.

2.

3.

4.

5.

imdi testin neden gerekli olup olmadn aklayan bir aklama sein.

Kontrol

Testin neden gerekli/gereksiz olduunun aklamas

1.

2.

3.

4.

5.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions