Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Alvin (retim grevlisi) ve Alex (mhendis) adl iki erkek kardein sahip olduu arazi paras, 1 milyon RM karlnda elden karld. Arazi, 2012 ylnda Alex'in bir

Alvin (retim grevlisi) ve Alex (mhendis) adl iki erkek kardein sahip olduu arazi paras, 1 milyon RM karlnda elden karld. Arazi, 2012 ylnda Alex'in bir arkadann gazetedeki bir sat ilann kendisine bildirmesi zerine satn alnd. Kardeler, emekli olduktan sonra aileleri ve ocuklarnn aileleri iin evler ina etmenin iyi bir fikir olacan dndler. Alvin, alanlarn htiyat Fonundan para ekerken Alex, satn alma maliyetinin %80'ini demek iin tasarruflardan para ekti. Kalan %20, kardeler tarafndan ortaklaa alnan on yllk bir banka kredisiyle finanse edildi.

Satn alma ileminden iki yl sonra, araziyi satn almak isteyen kullanlm bir araba satcs kardelerle grt. Kardeler araziyi satma teklifini reddettiler ancak yllk bir sre iin kiralamay kabul ettiler. Kira szlemesinin sona ermesi zerine arazinin bir ksmna meyveler dikildi ve kardeler akraba ve arkadalarna datld.

Temmuz 2019'da arazi, Alex'in borlu olduu borlar kapatmak ve Alvin'in ocuklarnn denizar eitim masraflarn karlamak iin satld. Bu, Alvin ve Alex'in ilk emlak ilemiydi.

Gerekli:

Ksa bir aklama ile ve ticaret alametlerine atfta bulunarak, yukardaki elden karmadan elde edilen karn gelir vergisine tabi olup olmadn belirleyin.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access with AI-Powered Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions

Question

Briefly explain the improtance of SLAs in cloud computing

Answered: 1 week ago