Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Apex Corporation, Japon tedarikisine ayda 125 milyon Yen demelidir. Ykselen yen riskine kar korunmak iin 0,00800$'lk bir kullanm fiyatndan 20 yen alm opsiyonu (szleme boyutu

Apex Corporation, Japon tedarikisine ayda 125 milyon Yen demelidir. Ykselen yen riskine kar korunmak iin 0,00800$'lk bir kullanm fiyatndan 20 yen alm opsiyonu (szleme boyutu 6,25 milyon Yen'dir) satn almay dnyor. Prim, yen bana 0,00015 dolardr. Alternatif olarak Apex, yen bana 0,007940 $ fiyattan 10 adet aylk yen vadeli ilem szlemesi (szleme boyutu 12,5 milyon Yen'dir) satn alabilir. Mevcut spot oran 1 = 0,007823$'dr. Apex'in saymannn 90 gn iinde yen iin en olas deerin 0,007900$ olduuna inandn, ancak yenin 0,008400$'a kadar ykselebileceini veya 0,007500$'a kadar debileceini varsayalm.

(a) Gelecekteki spot kurun: i) kullanm fiyat, ii) minimum tahmin edilen deer, iii) maksimum tahmin edilen deer, iv) olacan varsayarak Apex'in alm opsiyonu pozisyonu ve vadeli pozisyondaki kazanlarn ve kayplarn hesaplayn. en muhtemel tahmini deer ve (v) zerinde anlamaya varlan vadeli ilem fiyat. lem maliyetlerini ve marjlar gz ard edin.

(b) Apex'in opsiyon szlemesindeki baaba gelecekteki spot fiyat nedir? Vadeli ilem szlemesinde mi?

(c) Apex'in riskten korunmam pozisyondaki nakit aklarn, sz konusu a)'da listelenen gelecekteki be spot fiyat zerinden hesaplayn.

(d) Soru a)'da listelenen be gelecekteki spot fiyat zerinden, korunmam pozisyon ve vadeli ilem pozisyonundaki toplam nakit aklarn (Grafik 1) ve korunmam pozisyon ve alm opsiyonu pozisyonundaki (Grafik 2) toplam nakit aklarn izin. Futurespot fiyatlarn x ekseninde ve toplam nakit aklarn y ekseninde izin. Riskten korunan pozisyondaki kar ve zararlar diyagramda gsterin.

(e) Apex, yukardaki bulgular konusunda ok kafas kart ve sizi bir FX danman olarak ie almaya karar verdi. Hangi FX stratejisini nerirsiniz? Cevabnz gerekelendirin.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Finance questions

Question

What is the difference between upper and lower CASE tools?

Answered: 1 week ago