Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Bu soruyu 4. kez paylayorum, eer tam olarak anlamadysanz ltfen sizden daha deneyimli birine cevap verin. Richter Company'nin Wim adnda tek bir rn var. irket

Bu soruyu 4. kez paylayorum, eer tam olarak anlamadysanz ltfen sizden daha deneyimli birine cevap verin.

Richter Company'nin Wim adnda tek bir rn var. irket normalde birim bana 40 $ sat fiyatyla her yl 87.000 Wim retir ve satar. irketin bu faaliyet seviyesindeki birim maliyetleri aada verilmitir:

Dorudan malzemeler $ 8.50
Direkt iilik 12.00
Deiken retim yk 3.80
Sabit retim yk 6.00
Deiken sat giderleri 4.70
Sabit sat giderleri 4.50

Birim bana toplam maliyet $ 39.50

Wims retimi ve sat ile ilgili bir takm sorular aada verilmitir. Her soru bamsz.

Gerekli:
1.

Richter Company'nin sabit genel retim maliyetlerinde herhangi bir art olmadan her yl 113.100 Wims retme kapasitesine sahip olduunu varsayalm. irket, sabit sat giderlerini 130.000 $ artrmaya istekli olsayd, satlar her yl mevcut 87.000 birimin zerinde %30 artrabilirdi.

a. Artan net iletme gelirini hesaplayn. (Negatif miktar eksi iareti ile belirtilmelidir.)

b. Artan sabit sat giderleri gerekelendirilebilir mi?
Evet
hayr

2.

Yine Richter Company'nin her yl 113.100 Wim retme kapasitesine sahip olduunu varsayalm. irket, yurt d pazarnda 26.100 adet satma imkanna sahiptir. thalat vergileri, yabanc izinler ve siparile ilgili dier zel maliyetler toplam 13.050 $ olacaktr. Siparile ilikilendirilebilecek tek sat maliyeti, birim nakliye maliyeti bana 1,30 ABD Dolar olacaktr. Bu siparite birim bana baaba fiyat hesaplayn. (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Son yantnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

3.

Wims retiminde kullanlan malzemelerden biri yabanc bir tedarikiden temin edilmektedir. Tedarikinin lkesindeki sivil huzursuzluk, malzeme sevkiyatlarnda ay srmesi beklenen bir kesintiye neden oldu. Richter Company, aylk dnem iin normal seviyelerin %25'inde faaliyet gstermeye yetecek kadar malzemeye sahiptir. Alternatif olarak, irket fabrikay aylna tamamen kapatabilir. Tesisin kapatlmas, aylk dnemde sabit genel retim maliyetlerini %30 orannda azaltacak ve sabit sat giderleri normal seviyelerinin te ikisinde devam edecektir. aylk dnem iin fabrikay kapatmann karlar zerindeki etkisi ne olur? (retilen ve satlan birimlerle ilgili ara hesaplamalarnz en yakn tam sayya yuvarlayn. Dier ara hesaplamalarnz yuvarlamayn. Son cevabnz en yakn tam sayya yuvarlayn.)

4.

irketin elinde geen ay retilmi ve ufak tefek kusurlar olan 500 Wim var. Kusurlar nedeniyle bu birimleri normal fiyattan satmak imkansz olacaktr. irket bunlar dzenli datm kanallar araclyla satmak isterse, minimum sat fiyat belirlemek iin hangi birim maliyet rakam uygundur? (Cevabnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

5.

Dardan bir retici, Wims retmeyi ve bunlar dorudan Richter'in mterilerine gndermeyi teklif etti. Richter irketi bu teklifi kabul ederse, Wims retmek iin kulland tesisler atl kalr; ancak, sabit genel retim maliyetleri %30'da devam edecektir. D retici tm nakliye masraflarn deyeceinden, deiken sat masraflar %60 orannda azaltlacaktr. D retici tarafndan teklif edilen fiyatla karlatrma iin ilgili birim maliyeti hesaplayn. (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Son yantnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Health And Safety Audit An External Audit Perspective

Authors: Abdel Rahman Mansour

1st Edition

6139899648, 978-6139899647

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

3. Give a method for simulating a hypergeometric random variable.

Answered: 1 week ago

Question

Define policy making?

Answered: 1 week ago

Question

Define co-ordination?

Answered: 1 week ago

Question

What are the role of supervisors ?

Answered: 1 week ago