Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Finance.yahoo.com'u kullanarak Teklif arama blmnde aadaki irketlerden herhangi nn (sizin irketinizin) son iki ylna (30 Aralk 2017- 6 Aralk 2019) ait gemi verilerini haftalk olarak

Finance.yahoo.com'u kullanarak Teklif arama blmnde aadaki irketlerden herhangi nn (sizin irketinizin) son iki ylna (30 Aralk 2017- 6 Aralk 2019) ait gemi verilerini haftalk olarak indirin. seim): IBM, GM, GE, TSLA, XOM, GIS, DUK, FCAU, CRC ve PEP. Veriler bir excel dosyasnda grnmelidir
Seilen hisse senetlerinin her biri iin yukardaki dnemde ortalama en yksek ve en dk fiyat nedir?
b- hisse senedinin her birinin dzeltilmi hisse senedi fiyatn sein ve bunlar bir dosyaya (her birinin bal irketin ad olacak ekilde bitiik stuna) koyun ve ardndan bu dosyay kendi adnz bir dosya ad olarak kullanarak kaydedin. ek stun ekleyerek her irket iin haftalk HPR'yi tretin ve ardndan Excel yerleik ilevlerini kullanarak ortalama HPR, geometrik HPR ortalamas, varyans ve standart sapmay hesaplayn.
c- Aritmetik ortalama ile geometrik ortalama arasndaki fark nedir? Hangisi her zaman en dktr ve ne zaman birbirlerine yaklarlar?
d- O excel dosyasnda 3x3'lk bir zgara oluturun ve bunun her hcresinde olas her hisse senedi ifti arasndaki korelasyon katsaylarn hesaplayn. Bu katsaylar iin aklamanz nedir? Yatrm tercihlerinizi nasl etkilerler?
e- Haftalk HPR ve standart sapmay yllk rakamlara evirin.
f- Madem tam bir portfy oluturmay hedefliyorsunuz, o portfye belirli bir oranda (%10 gibi) para piyasas aralar eklemek neden gerekli? ABD para piyasas aralarnn farkl trleri nelerdir ve portfynz iin hangilerini seeceksiniz?
g- Elde ettiiniz sonulara gre hisse senedine yatrlacak %90'n Sharpe orannn en yksekten en de doru %40, %30 ve %20 olarak blnmesi durumunda portfynzn tam getirisi ve standart sapmas ne olur? srasyla.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

More Books

Students also viewed these Finance questions