Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Gney Karolina'daki byk bir kamp alan olan Enchanted Forest, hesaplarn aylk olarak dzenler. Kamp alannn ou misafiri, check-out srasnda deme yapar ve toplanan meblalar Camper

Gney Karolina'daki byk bir kamp alan olan Enchanted Forest, hesaplarn aylk olarak dzenler. Kamp alannn ou misafiri, check-out srasnda deme yapar ve toplanan meblalar Camper gelirine yatrlr. Aadaki bilgiler, 31 Aralk'ta dzeltme girilerini hazrlamak iin bir kaynak olarak mevcuttur.

  1. Enchanted Forest, fazla nakdinin bir ksmn yerel bankasyla mevduat sertifikalarna (CD'ler) yatrr. 31 Aralk'ta CD'lerinde tahakkuk eden Faiz geliri 400 $'dr. Faizlerin hibiri henz alnmad. (Alacak Bor Faizi.)

  2. 1 Eyll'de 12.000 ABD Dolar tutarnda alt aylk bir banka kredisi alnmtr. Faiz yllk yzde 8,5 orannda hesaplanacak ve kredinin vadesi geldiinde denecektir.

  3. Kamp alanna ait binalarn amortisman 25 yllk bir mre dayanmaktadr. Binalarn orijinal maliyeti 600.000 dolard. Birikmi Amortisman: Binalar hesabnn, dzeltme girii srecinden nce 31 Aralk'ta 310.000 $'lk bir kredi bakiyesi vardr. Dorusal amortisman yntemi kullanlr.

  4. Ynetim, Pennsylvania, Lewisburg'daki Boy Scout Troop 538'in gelecek yln Haziran aynda kamp alann kullanmasna izin vermek iin bir anlama imzalad. Anlama, zcilerin kamp alan bana gnlk 15 $ cret deyeceini ve minimum toplam cretin 1.475 $ olduunu belirten bir madde ile belirtiyor.

  5. Kamp alan alanlar tarafndan kazanlan ve henz denmemi maalar 1.250 ABD dolardr.

  6. 31 Aralk itibariyle Enchanted Forest, k yapana kadar faturalandrlmayacak olan mevcut kamplardan 2.400 $ gelir elde etti. (Debit Camper gelir alacaklar.)

  7. Gl kenarndaki birka kamp alan u anda bir grup yal vatanda tarafndan uzun vadeli olarak kiralanyor. 5.400 $'lk alt aylk kira pein olarak tahsil edildi ve cari yln 1 Ekim'inde Kazanlmam Kamp gelirine alacak olarak yanstld.

  8. Kamplar ehre ve havaalanna tayacak bir otobs, Aralk aynn ilk haftasnda gnlk 40 dolara kiralanmt. 31 Aralk'ta kamp alan 25 gndr otobs kullanmasna ramen kira demesi yaplmad.

  9. Aralk aynda tahakkuk eden kaydedilmemi Gelir vergisi gideri 8.400 ABD dolardr. Bu tutar 15 Ocak'a kadar denmeyecek.

Gerekli:

A. Yukardaki numaral paragraflarn her biri iin gerekli ayar giriini hazrlayn.

C. Blm a'daki her bir dzeltmenin, kamp yerinin Aralk ay mali tablolarnda yer alan aadaki alt toplam tutar zerindeki etkilerini belirtiniz. Gsterilen stun balklarn kullanarak yantnz tablo biiminde dzenleyin. Art iin I , azalma iin D ve etkisizlik iin NE harflerini kullann. Giri 1'in ayarlanmas rnek olarak verilmitir.

D. 1 Eyll'de alnan 12.000 $'lk banka kredisi iin cari yln tamam iin muhasebeletirilen Faiz gideri miktar nedir?

e. Mevcut yln 31 Aralk bilanosunda rapor edilecek kamp binalarnn defter deerini hesaplayn. ( 3. paragrafa bakn.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Management Accounting And Strategic Human Resource Management

Authors: John Innes, Reza Kouhy

1st Edition

1859714862, 978-1859714867

More Books

Students also viewed these Accounting questions