Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

IL'in tm ay bazl rnlerinin retimi, ay yapraklarndan ay ekstraktnn karlmasyla balar. ay yapraklar, her fabrikada kurulu olan entegre bir tek geili ay ekstraksiyon sistemi

IL'in tm ay bazl rnlerinin retimi, ay yapraklarndan ay ekstraktnn karlmasyla balar. ay yapraklar, her fabrikada kurulu olan entegre bir tek geili ay ekstraksiyon sistemi ile temizlenir, harmanlanr ve ekstrakte edilir. Sistem soutulmu, artlm ve sonraki ilemler iin formle edilmi ay ekstresi retir. ay ekstrakt daha sonra ay iecekleri iin bir baz olarak ve dondurma gibi dier ay bazl rnler iin bir katk maddesi olarak kullanlr. ay bazl rnlerin daha fazla ilenmesi, yksek derecede varyasyon ile iaretlenir. Her tr ay bazl rn, belirli benzersiz retim srelerine sahiptir. rnein, ay aromal dondurma retimi, pastrizasyon, homojenizasyon ve eskitme ilemlerini ierir ve ay iecei retimi, suyun phtlamasn, szlmesini ve klorlanmasn gerektirir. Bu benzersiz ilemlerle (rnein pastrizatr) ilikili ekipman, yalnzca ilgili rnlerin (rnein dondurma) retiminde kullanlr. Kartrma ve soutma gibi baz retim sreleri birden ok rn tarafndan paylalr, ancak retimlerinin farkl aamalarndadr. rnein, kartrma ilemi ay aromal dondurma retiminin banda, ay aromal lolipop retiminin ortasnda gerekleir. Bu nedenle, mikserler ve soutucular gibi paylalan ekipmanlarn kapasite ynetimi irket iin nemli bir konu haline geldi. retim operasyonlarndaki karmaklkla baa kmak iin IL, esnek retim sistemlerine ve bilgi teknolojisine byk yatrmlar yapyor. Her fabrikann, merkezdeki merkezi anabilgisayar bilgisayarna bal kendi bilgisayar tabanl bilgi sistemi vardr.

Soru 1)

IL'nin (Innovation Ltd. (IL)) faydal bulabilecei maliyetlendirme teknikleri hakknda aratrma yapn. Bu aratrmaya dayanarak ve vakadaki ayrntlar kullanarak, en uygun olduuna inandnz belirli bir teknik (veya teknikler grubu) sein. IL iinde nasl alacaklarna dair somut rnekler vererek, setiiniz tekniklerin nasl kullanlabileceini zellikle aklayn. Bu rneklerden, IL'nin rnleri iin bir rn maliyetini nasl belirleyecei ak olmaldr. Ayrca, setiiniz tekniin/tekniklerin neden dier tekniklerden stn olduunu dndnz ksaca aklayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Securing An IT Organization Through Governance Risk Management And Audit Internal Audit And IT Audit

Authors: Ken E. Sigler, III Rainey

1st Edition

0367658658, 978-0367658656

More Books

Students also viewed these Accounting questions