Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Modl 02 Tartma 2 - Emri ve Sre Maliyeti emri ve sre maliyeti arasndaki temel farklar gzden geirin. Bir irket bu yntemlerden birini semeden nce

Modl 02 Tartma 2 - Emri ve Sre Maliyeti

emri ve sre maliyeti arasndaki temel farklar gzden geirin. Bir irket bu yntemlerden birini semeden nce hangi deikenleri dikkate alabilir? emri maliyetlemesini kullanan bir irket rnei verin. Sre maliyeti kullanan bir irket rnei veriniz.

Ltfen ilk gnderinizi hafta ortasna kadar yapn ve hafta sonuna kadar en az bir rencinin gnderisine yant verin.

renci Gnderisini de yantlamak iin:

Merhaba,

maliyeti ile sre maliyeti arasndaki temel fark, maliyetin hesaplanma eklidir. Byk standart iler iin sre maliyeti kullanlr. Daha kk ve daha benzersiz iler iin bir i maliyetlendirme yntemi kullanlr.

2x4'ler reten bir montaj hatt, sre maliyeti kullanr. Bu ahabn kesimi standarttr ve ayn ekilde yaplmtr. 2x3'ler ve 1x3'ler (daha az yaygn olarak kullanlan boyutlar) iin bir sipari, sipari daha spesifik olduu iin bir i maliyetlendirme yntemi gerektirir.

Hangi yntemin kullanlacana karar verilirken dikkate alnacak deikenler, bir rnn ne sklkta retildiini, ne kadar (miktarda) retilmesi gerektiini ve nihai rnn ne kadar standart retildiini ierir. maliyeti, benzersiz eler iin kullanlrken, sre maliyeti daha standart eler iin kullanlr.

Hangi yntemin kullanlacana ilikin ek bir husus, bir mteriyi faturalandrmak olacaktr. maliyetinin kullanlmas, mterinin grmesi iin tm maliyetlerin dkmn salar. Bu nedenle mteriye fatura verilirken i maliyeti yntemi kullanlacaktr.

zel yapm paralar i emirlerini, toplu veya retim hatt paralar ise sre maliyetlendirme yntemini kullanr. Lockheed Martin, rnleri genellikle benzersiz olduu ve hesaba katlmas gereken birok para gerektirdii iin bir i maliyeti sistemi kullanr.

Chevron Corporation, rn seri retildiinden ve son rn tamamen ayn olduundan, petrol rnlerinin retimi iin sre maliyetlendirme sistemini kullanr.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Financial Accounting

Authors: LibbyShort

7th Edition

78111021, 978-0078111020

More Books

Students also viewed these Accounting questions