Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Nealon Energy Corporation, kta Amerika Birleik Devletleri'nde doal gaz ve petroln satn alnmas, aratrlmas, gelitirilmesi ve retimi ile uramaktadr. irket, eyl oluumlarnda hem gaz hem

Nealon Energy Corporation, kta Amerika Birleik Devletleri'nde doal gaz ve petroln satn alnmas, aratrlmas, gelitirilmesi ve retimi ile uramaktadr. irket, eyl oluumlarnda hem gaz hem de petrolden oluan devasa yataklarn gelitirilmesi iin yatay sondaj tekniklerini genileterek son 5 ylda hzla byd. irketin Haynesville kaya petrolndeki (kuzeybat Louisiana'da bulunan) operasyonlar o kadar nemliydi ki, Bossier City, Louisiana yaknlarnda tahmini maliyeti 90 milyon $ olan bir doal gaz toplama ve ileme merkezi ina etmesi gerekiyor.

Yeni tesisi finanse etmek iin Nealon, genilemenin bir ksmn finanse etmek iin kullanaca 30 milyon dolarlk kra sahip ve kalan 60 milyon dolar artrmak iin bir tahvil ihra etmeyi planlyor. Proje iin bu kadar ok bor finansman kullanma karar, byk lde irket CEO'su Douglas Nealon Sr.'nin bor finansmannn (firmann gemite kulland) adi hisse senedine gre nispeten ucuz olduu argmanndan kaynaklanyordu. irket CFO'su Doug Nealon Jr. (irket kurucusunun olu) tm borcu kullanma kararna itiraz etmedi, ancak genileme projesi iin hangi sermaye maliyetinin kullanlaca konusunu dnd. Cepten kan finansman maliyetinin, borcun denmesi gereken yeni faizine eit olduuna phe yoktu. Bununla birlikte, CFO ayrca, bu proje iin bor kullanarak, firmann sermaye yapsnda sahip olduu bor ve zkaynak dengesini korumak ve bor alnan fonlara ar baml hale gelmemek istiyorsa gelecekte z sermayeyi kullanmak zorunda kalacan da biliyordu. .

Aadaki bilano,

FNANSMANIN KAYNAI

HEDEF SERMAYE YAPISI AIRLIKLARI

tahviller

%40

Hisse senedi

%60

Nealon'un gemite kulland sermaye kaynaklar karmn yanstr. Yzdeler zaman iinde deise de, firma sermaye yapsn bu oranlara doru ynetme eilimindeydi.

Firmann u anda denmemi bir tahvil ihrac var. Tahvillerin nominal deeri

Tahvil bana 1.000$, yzde 99 kupon oran tayor, vadesine 16 yl var ve 1.050$'dan satlyor.

Nealon'un adi hisse senedinin cari piyasa fiyat 34$ ve firma geen yl 2.20$ temett dedi ve bunun yakn gelecekte yllk yzde 88 orannda artmas bekleniyor.

A. Mevcut piyasa koullarnda Nealon tahvillerinin vadeye kadar getirisi nedir?

B. Her iki vergi (tahmininiz iin yzde 35'lik bir marjinal vergi oran kullanabilirsiniz) ve tahvil bana 40$'lk halka arz maliyetleri dikkate alndktan sonra, cari piyasa fiyatlarna gre yeni bor finansmannn Nealon'a maliyeti nedir?

Not : Yeni ba olgunlaana kadar yl says iin N = 16 kullann.

C. Yatrmcnn Nealon'un adi hisse senetleri iin gerekli getiri oran nedir? Nealon yeni adi hisse senedi satacak olsayd, hisse bana 2,00 $'lk bir maliyete maruz kalrd. Adi hisse senedi satndan elde edilen yeni sermaye finansmannn maliyetine ilikin tahmininiz nedir?

D. Nealon'un yatrm iin arlkl ortalama sermaye maliyetini, gerek finansman karmna yanstlan arlklar kullanarak hesaplayn (yani, 30 milyon $'lk birikmi kazanlar ve 60 milyon $'lk tahviller).

e. Firmann bor teklifini 90 milyon $' lk yeni sermayenin yzde 40'na veya 36 milyon $'a drerek hedef sermaye yapsn koruduu, 30 milyon $'lk birikmi karlar kullanarak ve yeni bir z sermaye yoluyla 24 milyon $ artrd Nealon iin arlkl ortalama sermaye maliyetini hesaplayn. teklif.

F. irketin CFO'su olsaydnz, yeni projeyi deerlendirmek iin ( d ) blmndeki sermaye maliyeti hesaplamasn m yoksa ( e ) blmndeki sermaye maliyeti hesaplamasn kullanmay m tercih ederdiniz? Neden?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Finance In Asia Institutions Regulation And Policy

Authors: Qiao Liu, Paul Lejot, Douglas W. Arner

1st Edition

0415423201, 9780415423205

More Books

Students also viewed these Finance questions