Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Oppgave 6 Oppgave 6 . Programmering Lag et typescript - program basert p et tydelig objekt - orientert design, som modellerer biler av ulike typer.

Oppgave 6Oppgave 6. Programmering
Lag et typescript-program basert p et tydelig objekt-orientert design, som modellerer biler av ulike typer.
Implementer sttte for minst n type bil til privatbruk, n til yrkesbruk og n til racing. Bruk minst ett interface for dette klassehierarkiet.
Lag ogs et klasse-hierarki for hindringer i veibanen, der det skilles mellom lette hindringer (som vil bli skubbet unna av bilen hvis den treffer) og tunge (ikke-flyttbare), og mellom levende vesen og gjenstander.
Bruk minst et interface og n abstrakt klasse.
Bilklassen(e ) skal ha en black box som lagrer fart p tidspunktet for eventuelt sammenstt, evt. 0 km/t hvis de/n lykkes stoppe i tide.
Bilklassene skal minst vre ulike p flgende to mter (logisk, teknisk og etisk):
1) Bremselengde er avhengig av fart for den ene, lastens vekt for den andre og frerens aktive valg allerede tatt mellom optimere for luftmotstand (AERO) eller manvrerbarhet (MANU) for den tredje.
2) Dersom en hindring dukker opp i kjrebanen skal det bremses maksimalt, og:
a) Privatbilklassen svinger unna hvis den ikke greier stoppe helt fr den treffer, uansett type hindring;
b) Yrkesbilklassen svinger unna hvis lastevekten er under en konstant MAXVEKT og hindringen er ikke-flyttbar; og
c) Racerbilklassen svinger unna hvis den er stilt inn p MANU og det ikke medfrer at den treffer en ny hindring. Obs! Det siste punktet krever en generell og dynamisk implementering av relasjoner mellom objektene, og om det blir knapt med tid kan du nye deg med skissere lsningen i tekst eller pesudo-kode. Denne deloppgaven kan "puffes", dvs den gir plusspoeng om den er riktig lst, men det trekkes ikke for ulst/feil i oppgaven.
Husk at andre biler kan ogs vre hindringer, og sett en vektgrense som avgjr om de er lette eller uflyttbare. Alle lastebiler er ikke-flyttbare hindringer. Du trenger ikke ta hensyn til frer-/passasjervekt.
Inkluder en kort testutskrift til Typescript-koden, slik at vi ser en bil av hver type reagere p noen hindringer.
Bruk flgende formel for beregne bremselengde: X ganger X delt p L, der X er 1/10 av farten og L er abstraksjonsnivet for klassen bremselengden beregnes for.
L skal du ikke beregne programmatisk - du kan telle ned nedover fra den mest generelle klassen som nummeres 0, den neste spesialiseringen/implementeringen 1, etc.
Inkluder noen instruksjoner som produserer testutskrifter. Besvarelsen skal best av Typescript-kode eller evt. en forklaring/pseudokode for 2 c) i feltet under. Annen prosa blir ikke vurdert.
Forklaring/pseudokode til svaret for 2c) hvis den ikke er programmert. Hele den kjrende programkoden skal vre i et eget felt for dette, se i den neste avdelingen.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Databases questions

Question

c. What were you expected to do when you grew up?

Answered: 1 week ago