Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Romello Accounting LLP, ortak ve dier yedi profesyonel personelden oluan kk bir CPA firmasdr. Firma tam tasdik ve gvence hizmetleri sunmaktadr. in ou kk ve

Romello Accounting LLP, ortak ve dier yedi profesyonel personelden oluan kk bir CPA firmasdr. Firma tam tasdik ve gvence hizmetleri sunmaktadr. in ou kk ve orta lekli halka ak olmayan irketler iindir. Firma PCAOB'ye kaytldr ve her yl yaklak 30 kuruluk hisse senedi veya pembe kat irketi ve komisyoncu-bayi denetimi yapmaktadr.

Firmann ynetici orta Tony Romello, son birka yldr tm denetimlerde inceleme orta olmutur. Ne yazk ki Tony geen ay nemli salk sorunlaryla karlat ve nmzdeki youn sezonda msait olmayacak. Kalan iki ortak olan Michelle Thompson ve Max King, youn sezonda personel almn tartyorlar.

"Tony'nin bu kadar hasta olmasna zldm ama personelimizin nmzdeki aydaki ihtiyalar konusunda endieliyim. ki kdemli deneti ve be kadrolu deneti ile hepimiz ok megul olacaz. Sanrm deneyimli personeli ie almak ve onlar hzl bir ekilde eitmek iin ok ge, dedi Michelle.

Max, "Bir inceleme ortana ihtiyacmz olacan unutma," dedi. "Hey, denetimleriniz iin inceleme orta olabilirim ve siz de benim denetimlerimde inceleme orta olabilirsiniz."

Michelle, "Bunu neredeyse unutuyordum," dedi. Ama son iki yldr denetimlerde almam bir inceleme orta bulmamz gerekmiyor mu? Her be ylda bir denetimleri kapattmz iin bu ikimizi de dlar. . . . Hey, belki EBM'den Tom Mullins'i szleme baznda inceleme ortamz olarak alabiliriz?

Max hemen itiraz etti. "Drt Byk'n emekli bir denetim orta olarak, szleme oranyla bizim zayf krmz yiyip bitireceini biliyorsunuz. Sadece bu yl idare edelim ve gelecek yl bu zamanlar yeni bir ortaa sahip olmay planlamaya balayalm.

Michelle, "Bunu yapamayz," diye kar kt. PCAOB denetimlerini yaptrdmzda ceza alacaz. Akran deerlendirmelerimizde de alntlanrdk. Hayr, hayr, bir inceleme ortam olmamas konusunda iim rahat deil. Ayrca, bu yl Tony olmazsa, sen ve ben inceleme orta olmann getirdii ek sorumluluklar olmadan personeli denetlemekle megul olacaz."

Aman kardeim, sen ne kadar kuralc birisin!

Sorular

Aadaki sorulara yant verirken denetim kadrosunu gz nnde bulundurun.

1) Denetimlerin paydalarn ve ilgi alanlarn belirleyin. Halka ak ve halka ak olmayan irketlerin paydalar ve karlar arasnda bir fark var m?

2) Bir firmann inceleme ortaklarna sahip olma konusundaki dnceleri nelerdir? nceleme ortaklarnn nceden belirlenmi bir saydan sonra dnml olarak grevden ayrlp ayrlmamalar profesyonel bir deerlendirme asndan gerekten nemli mi? Aklamak.

3) Max'in Michelle'i tm denetimlerde inceleme orta olarak grev yapmasna izin vermeye ikna ettiini ve Michelle'in tm denetimlerde szleme orta olarak grev yapacan varsayalm. Etik adan bu yaklamla ilgili herhangi bir sorun gryor musunuz?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Audit Proof Tax Shelters

Authors: Donald Jay Korn

1st Edition

0130509310, 978-0130509314

More Books

Students also viewed these Accounting questions