Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Saul Garlick gen bir ocukken, ailesiyle birlikte Gney Afrika'nn Mpumalanga kentindeki krsal bir topluluk olan Delani'ye gitti ve kk ky sakinlerinin yaad khne koullar ve

Saul Garlick gen bir ocukken, ailesiyle birlikte Gney Afrika'nn Mpumalanga kentindeki krsal bir topluluk olan Delani'ye gitti ve kk ky sakinlerinin yaad khne koullar ve okul eksiklii karsnda ok oldu. Yardm etmek iin bir eyler yapacana sz verdi. Garlick, 18 yandayken kar amac gtmeyen bir organizasyon olan Student Movement for Real Change'i (SMRC) kurdu ve Delani'de bir okul ina etmek iin 10.000 $ toplad. nmzdeki birka yl iinde, Garlick'in kar amac gtmeyen kurulu vizyonu geniledi ve SMRC, niversite rencilerini Gney Afrika'daki yerel ailelerin yannda yaamalar ve onlarla giriimci giriimler kurmalar iin gndermeye odaklanmaya balad. Johns Hopkins leri Uluslararas almalar Okulu'nda lisansst eitimine devam ederken Garlick, 18 lisans rencisini be haftalk bir Mpumalanga gezisine kard. Yllar nce yaptrd okulun kapatldn ve harap durumda olduunu grnce dehete kapld.

te o zaman Garlick, bir soruna para atmann sorunu zmeyeceini anlad.

Kendisini sosyal giriimcilik modeline dayal leklenebilir, srdrlebilir bir zm bulmaya adad. Garlick, SMRC'yi yeniden tasarlamaya balad. Ya dnyann drt bir yanndan parlak, hevesli niversite rencilerini Afrika'ya gtrebilir ve yerel halkla birlikte alarak en acil yerel sorunlara yeni fikirler ve zmler gelitirmelerini salayabilirse? SMRC'nin adn ThinkImpact olarak deitirdi ve misyonunu finanse etmek iin para toplamaya balad. 2009'da Garlick, ThinkImpact'i desteklemek iin ylda 400.000 $ topluyordu; maalesef maliyetler ykseliyordu. Dier kar amac gtmeyen kurulularn liderleri gibi o da hsrana uramt nk para toplamak ok fazla zaman isteyen ve misyonlarn gerekletirmek iin harcadklar zamandan alan devam eden bir sre. Yine de, ThinkImpact ilgi grd ve Gney Afrika ve Kenya'daki yerel topluluklarda bir fark yaratmaya balad iin cesaretlenmiti. Ancak, ThinkImpact'in kk personeli iin birka maa bordrosunu kardktan sonra Garlick, kuruluun misyonunu gerekletirebilecei baka yollar dnmeye balad.

Garlick, dier sosyal giriimcilerle bir altaya katldktan sonra seenek belirledi:

  • Seenek 1. Kr amac gtmeyen bir kurulu olarak kaln. ThinkImpact'in iki niversiteyle yllk 50.000 ABD dolar reten szlemeleri vardr. Ayrca Garlick, hibe ve balarn ylda 100.000 $'a kadar getiri salamasn bekliyor. Ancak Garlick, ThinkImpact'in misyonunu gerekletirmek istiyorsa, 200.000 ila 250.000 ABD Dolar arasnda ek bir kaynaa ihtiyac olacan tahmin ediyor. rendii gibi, kr amac gtmeyen bir kurulu iin para toplamak hi bitmez ve kuruluun misyonunu gerekletirmesinden deerli zaman alr.

  • Seenek 2: Kr amac gtmeyen kuruluu kapatn ve kr amac gden bir irket kurun. Bu senaryoya gre, kar amac gden irket, ThinkImpact'in varlklarn satn alacak ve borlarn deyecek, bu da Garlick ve alanlarna yeni bir balang salayacakt. Yeni irketi finanse etmek iin bor para alabilir ve paralarnn karln alma anslar varsa kar amal bir irkete yatrm yapacaklarn belirten aile yeleri ve arkadalaryla grebilir. Kr amac gtmeyen iletme, rencilere sosyal giriime odaklanan anlaml, srkleyici uluslararas deneyimler salamak iin kolej ve niversitelerden cret alarak gelir elde edecektir. Garlick, kar amal irketin yl iinde baaba noktasna ulaacan tahmin ediyor. ncelikli endiesi, kolejlerin ve niversitelerin ThinkImpact gibi kr amac gtmeyen kurulularla olduu kadar kr amac gtmeyen bir irketle almaya ak olup olmayacadr.

  • 3. Seenek: Kr amac gtmeyen kuruluu koruyun, ancak yan kurulu olarak kr amac gden bir i kurun. Bu hibrit model, ilk iki seenein avantajlarn ierir. Kr amac gtmeyen kurulu yine de hibe ve balarn peine debilir ve kr amac gden operasyon, ThinkImpact'i bir ekilde ngrlemeyen balara ve balara daha az baml hale getirecek olan bor dahil geleneksel finansman kaynaklarn kullanabilir. Garlick'in sahip olduu endielerden biri, kr amac gtmeyen yan kuruluun hissedar ve kr amac gtmeyen ana irketin ynetici mdr olmas durumunda kar atmas potansiyelidir.

2. Garlick, mevcut kr amac gtmeyen kuruluun yerini almak veya bir yan kurulu olarak kr amac gtmeyen bir kurulu oluturmay seerse, hangi potansiyel finansman kaynaklarn kullanabilir?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Bitcoin A Game Theoretic Analysis

Authors: Micah Warren

1st Edition

3110772833, 978-3110772838

More Books

Students also viewed these Finance questions

Question

4. Reread the change-order scenario in Section 11.2.2.

Answered: 1 week ago

Question

Why advertising is important in promotion of a product ?

Answered: 1 week ago

Question

What is community?

Answered: 1 week ago

Question

What are the features of the community?

Answered: 1 week ago

Question

1. What are Associations ?

Answered: 1 week ago

Question

1. What is socialization?

Answered: 1 week ago