Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Sorun 18-20 Chiptech, Inc., birka krl mevcut rn ve ayrca gelitirme aamasnda olan baz umut verici yeni rnleri olan kkl bir bilgisayar ipi firmasdr. irket

Sorun 18-20

Chiptech, Inc., birka krl mevcut rn ve ayrca gelitirme aamasnda olan baz umut verici yeni rnleri olan kkl bir bilgisayar ipi firmasdr. irket geen yl hisse bana 1,70 dolar kazand ve hisse bana 0,68 dolar temett dedi. Yatrmclar, irketin temett deme orann %40'ta tutmay planladna inanyor. ROE %27'ye eittir. Piyasadaki herkes bu durumun sresiz olarak devam etmesini bekliyor.

A. Chiptech hissesinin piyasa fiyat nedir? Bilgisayar ipi endstrisi iin gerekli getiri %18'dir ve irket temett dememitir (yani, bir sonraki temett bundan bir yl sonra, t = 1'de denecektir). (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

B. Chiptech'in rakibinin, Chiptech'in bu pazardaki mevcut teknolojik avantajn ortadan kaldracak yeni bir ip gelitirdiini kefettiinizi varsayalm. ki yl sonra piyasaya kmaya hazr olacak bu yeni rn, Chiptech'i rekabeti kalabilmek iin ip fiyatlarn drmeye zorlayacak. Bu, ROE'yi %18'e drecek ve rnne olan talebin dmesi nedeniyle Chiptech geri ekme orann 0,5'e drecek. Geri ekme oran, ikinci yln sonunda, t = 2'de azaltlacaktr: kinci yl iin yllk yl sonu temett ( t = 2'de denir), o yln kazanlarnn %50'si olacaktr. Chiptech'in hisse bana isel deeri hakkndaki tahmininiz nedir? ( pucu: Chiptech'in nmzdeki yln her biri iin kazanlarn ve temettlerini gsteren bir tablo hazrlayn. t = 2'deki deme oranndaki deiime ok dikkat edin.) (Cevaplarnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn.)

2. Zamanda:

Zaman 0'da:

C. Pazardaki hi kimse Chiptech'in pazarna ynelik tehdidi alglamaz. Aslnda, rakip firma kefini 2. yln sonuna doru kamuoyuna aklayana kadar hi kimsenin Chiptech'in rekabeti durumundaki deiiklikten haberdar olmayacandan eminsiniz. nmzdeki yl Chiptech hissesinin getiri oran ne olacak ( yani t = 0 ve t = 1 arasnda)? (c'den e'ye kadar olan ksmlar iin ipucu : Piyasann yeni durumu ne zaman anlayacana dikkat edin. Temett tablosu ve zaman iindeki piyasa fiyatlar yardmc olabilir.) (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Negatif miktar eksi iaretiyle gsterilmelidir. . Cevabnz 2 ondalk basamaa yuvarlayn. )

D. kinci ylda Chiptech hissesinin getiri oran ne olacak ( t = 1 ile t = 2 arasnda)? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Negatif miktar eksi iareti ile belirtilmelidir. Cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlayn.)

e. nc ylda Chiptech hissesinin getiri oran ne olacak (t = 2 ile t = 3 arasnda)? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Negatif miktar eksi iareti ile belirtilmelidir. Cevabnz 2 ondalk haneye yuvarlayn.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Financial management theory and practice

Authors: Eugene F. Brigham and Michael C. Ehrhardt

13th edition

1439078106, 111197375X, 9781439078105, 9781111973759, 978-1439078099

More Books

Students also viewed these Finance questions

Question

Evaluate 3x - x for x = -2 Answer:

Answered: 1 week ago

Question

What is group replacement? Explain with an example. (2-3 lines)

Answered: 1 week ago