Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Temel konseptler Aadaki aklamalarn her biri iin doru terimi sein. Bunlar mutlaka tam tanmlar deildir , ancak her terim iin yalnzca bir olas cevap vardr.

Temel konseptler

Aadaki aklamalarn her biri iin doru terimi sein. Bunlar mutlaka tam tanmlar deildir , ancak her terim iin yalnzca bir olas cevap vardr.

Aklamalar artlar
Bir firmann faaliyetlerine ve operasyonlarna atfedilebilen ve firmann sermaye yapsyla ilgili risklerin gz ard edildii riskin seviyesi ve nitelii.
D hissedarlar, krediler, tedarikiler ve mteriler gibi dardakilerin, bir firmann yneticilerine kyasla bir firmann gemii, imdiki ve gelecekteki koullar ve beklentileri hakknda daha az ve yetersiz bilgiye sahip olduu durum.
Bir firmann maliyet yapsnn, firmann satlar dtnde i riskini artran byk oranda sabit maliyetleri ierme derecesi.
Bor senetleri ve imtiyazl hisse senedi gibi byk oranda sabit maliyetli finansman kaynaklarnn kullanlmasna ynelik bu uygulama, bir firmann hissedarlarn daha fazla ticari riske maruz brakr.
Bir firmann mevcut sermaye yapsnda optimal bor seviyesinin altnda kullanlmasnn bir sonucu olarak ihtiya duyulduunda veya istendiinde ek bor sermayesi dn almasna izin veren finansal esneklik.
Bir firma ynetimi tarafndan gerekletirilen ve yatrmclara, ynetimin firmann beklentilerini nasl grdne dair ipular salayan bir eylem.
Ynetimin, firmann sermaye yapsnda sabit maliyetli finansman kaynaklar kullanma kararndan kaynaklanan firma hissedarlarna ynelik risk.
ki alternatif sermaye yapsndan hangisinin karlatrldna baklmakszn, bir firmann hisse bana kazancnn (EPS) ayn olduu sat dzeyi.
Bir firmann arlkl ortalama sermaye maliyetini en aza indiren bor, imtiyazl hisse senedi ve adi hisse senedi karm.
Bir firmann varlklarn finanse etmek iin kullanlan adi hisse senedi, imtiyazl hisse senedi ve bor sermayesinin birleimi.

Sermaye yaps kararlar alrken yneticiler, firmann faaliyet kaldrac ve finansal kaldra dzeyini ve firmann ticari ve finansal risklere maruz kalma durumunu ynetmelidir. Bu, bir firmann iletme kaldrac (DOL), finansal kaldra (DFL) ve toplam kaldra (DTL) derecesi hakknda bilgi gerektirir.

Doru forml belirleyerek ve yorumlayc ifadeyi tamamlayarak aadaki tabloyu tamamlayn.

forml Tercme
Faaliyet kaldrac derecesi (DOL)
iin bir indeks satlardaki (S) bir deiikliin firmann iletme geliri (EBIT) zerindeki etkisini len satlarn oran. Alternatif olarak, bir firmann FAVK'nn, firmann maliyet yapsnda sabit maliyetlerin (F) kullanlmasna ilikin riskliliinin (deikenliinin) bir gstergesidir.
Finansal kaldra derecesi (DFL)
FAVK'teki bir deiikliin bir firmann hisse bana kazanc (EPS) zerindeki etkisini len belirli bir sat aral endeksi. Sabit bir sat dzeyinde, DFL deeri, yaplan faiz gideri (I) miktarndaki deiiklikle deiecektir. Bu, DFL'nin bir firmann bir gstergesi olduu anlamna gelir. risk.
Toplam kaldra derecesi (DTL)
Firmann iletim ve finansal kaldra kullanmndan kaynaklanan toplam riskinin bir endeksi. Farkl bir ekilde ifade edilirse, firmann EPS kullanmnn sonularnn bir gstergesidir. iletme ve finansman maliyetleri.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

More Books

Students also viewed these Finance questions