Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

'YesTaxi', merkezi ABD'de bulunan bir yolculuk paylaml taksi hizmeti salaycsdr. 2007 ylnda kuruluundan bu yana YesTaxi, akll i kararlar sayesinde tketici tabannda istikrarl bir byme

'YesTaxi', merkezi ABD'de bulunan bir yolculuk paylaml taksi hizmeti salaycsdr. 2007 ylnda kuruluundan bu yana YesTaxi, akll i kararlar sayesinde tketici tabannda istikrarl bir byme salamay baard. Bir ABD irketi olan YesTaxi, Hindistan'da IndTaxi adnda tamamna sahip olunan bir yan kurulu kurdu. Hindistan'da vergilendirme oran %47'dir. lk ylda, YesTaxi'nin ABD'deki operasyonlardan elde ettii gelir (ABD'de %30'luk bir vergi oranyla) 750.000 $ ve IndTaxi'nin Hindistan'daki operasyonlardan elde ettii gelir 250.000 $'dr. YesTaxi'nin IndTaxi'yi Hindistan'da kurmas iin katland bir maliyet olduundan, YesTaxi'nin brt kar marj %55 oldu. Ayrca yl boyunca IndTaxi'nin 100.000 $ maliyeti vard. YesTaxi veya IndTaxi ile ilikili baka bir maliyetin olmadn varsayalm. Bu basit rnek iin, geliri Hindistan'dan ABD'ye geri gnderirken, ABD'nin ebeveynin %63,83'lk Yabanc Vergi Kredisi talep etmesine izin verdiini varsayalm (Hindistan'da para iin dediiniz vergilerin %63,83'n ABD Vergi faturanzdan debilirsiniz) lkenize geri dndnz.)

1-IndTaxi Hindistan'da ne kadar kurumlar vergisi deyecek?

2-IndTaxi'den ABD'ye hibir gelir geri gnderilmezse, ABD'de YesTaxi tarafndan ne kadar kurumlar vergisi denir?

3-imdi YesTaxi'nin IndTaxi'nin tm krn ABD'ye iade ettiini varsayalm. imdi ABD'de YesTaxi tarafndan ne kadar kurumlar vergisi denecek?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Cost Estimating

Authors: Rodney D. Stewart

2nd Edition

ISBN: 0471857076, 978-0471857075

More Books

Students also viewed these Accounting questions