Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

1. Superior Finier, ev sahipleri Pamela ve Mark'a 14.350 $'a dava at ve konutlarnn garaj yoluna beton kaldrm denmesi iin yaplan ekstra i nedeniyle hala

1.

Superior Finier, ev sahipleri Pamela ve Mark'a 14.350 $'a dava at ve konutlarnn garaj yoluna beton kaldrm denmesi iin yaplan ekstra i nedeniyle hala borlu olduunu iddia etti. Pamela ve Mark daha nce 45.000 $' lk szleme bedelini demilerdi ve yklenicinin iini szlemeye uygun hale getirmenin makul maliyeti iin 60.500 $' talep ettiler. Kantlar, Superior'n szlemenin gerektirdii ekilde kaldrm talarn kurmadan nce 3 ila 4 ezilmi kiretandan oluan uygun bir taban kurmadn, bunun da kaldrm talarnn hareket ederek kaldrm talar arasnda boluklar oluturarak suyun garaja akmasna neden olduunu ortaya koydu. Sorunu dzeltmek iin kaldrm talarnn kaldrlmas ve alann kazlmas ve tekrar deme talarnn denmesinden nce ezilmi bir kireta temel ile deitirilmesi gerekiyordu. Superior, performanslar tamamen kullanlabilir bir araba yolu ile sonuland iin szlemeyi nemli lde yerine getirdiini iddia etti ve uygun zm, eer varsa, herhangi bir kusurlu performans nedeniyle Pamela ve Mark'n mlknn piyasa deerinde azalma oldu. Superior ayrca, tm ii yeniden yapmann maliyetinin ekonomik atk olacan iddia etti.

Sonu?

2.

Popler bir otel zincirinin franchise sahibi (Sahibi), Mega Hotel Inc (Mega) ile yapt franchise szlemesiyle balyd. Mal Sahibinin ykmllklerinin bir ksm, Sahibinin 60 odal otelini en azndan minimum kalite gvence standartlarnda tutmasn ieriyordu. Sahibinin oteli, mfettiin hasarl konuk odalar, yatak takmlarnda yanklar ve ciddi ekilde lekeli hallar fark etmesiyle, iki yl boyunca art arda be kalite denetiminde baarsz oldu. Mega, franchise szlemesini iptal etti. Mal sahibi, szlemeyi haksz yere iptal ettii (szlemenin ihlali) nedeniyle Mega'ya dava at.

Sahibin, franchise' iptal eden Mega'ya kar savunmas uydu. Otele giden yoldaki kpr onarmlar, otelin franchise szlemesini yerine getirme kabiliyetini olumsuz ynde etkilemitir. Ayrca, onarmlar, Sahibin franchise szlemesine uymasn ticari olarak elverisiz hale getirdi. Otel personelinin vaktinde gelip odalar dzgn temizleyememesi gibi sebeplerden dolay. Sahibin savunmas galip gelecek mi?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

More Books

Students also viewed these Accounting questions