Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

5. Doogie drt dnem yayor. Hayatnn ilk dnemini (lise diplomasn alarak) yeni tamamlamtr. Doogie, gelecekteki kariyer yolu hakknda karar vermeye alyor. Bir eyleri ap dzeltmekte

5. Doogie drt dnem yayor. Hayatnn ilk dnemini (lise diplomasn alarak) yeni tamamlamtr. Doogie, gelecekteki kariyer yolu hakknda karar vermeye alyor. Bir eyleri ap dzeltmekte ok iyi, bu yzden seeneklerini iki olas yola indirgedi. Ya oto tamircisi ya da beyin cerrah olacak. Doogie bir oto tamircisi olursa, 2. periyotta rak olarak 25.000 $, 3. periyotta solo tamirci olarak 50.000 $ ve 4. periyotta usta bir tamirci (rakla birlikte) olarak 75.000 $ kazanr. Doogie beyin cerrah olursa, 2. periyotta niversiteye gitmek iin 50.000 $, 3. periyotta tp fakltesine gitmek iin 75.000 $ daha deyecek ve 4. periyotta 300.000 $ kazanacak. dnem bana %8 orannda bor alp verebilir.

A. Doogie'nin olas kariyer yollarnn imdiki indirimli deeri (PDV) nedir? Doogie, mr boyu kazand kazancn PDV'sini en st dzeye karmak istiyorsa, hangi kariyeri semeli?

B. Kararn doumda veriyor olsayd Doogie'nin seimi deiir miydi? Kazan aklarnn PDV'si (mevcut iskonto edilmi deer) doumda farkl olur muydu? Doogie'nin bu yatrmla ilgili deerlendirmesi, hayata 1 milyon dolarlk bir vakf fonu ile balasayd deiir miydi? Aklamak. (Doogie'nin 1. periyotta lise eitiminin her iki kariyer yolu iin gerekli olduunu ve masrafsz olduunu varsayalm.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Mergers Acquisition And Other Restructuring Activities

Authors: Donald M. Depamphilis

6th Edition

123854857, 978-0123854858

More Books

Students also viewed these Finance questions

Question

LO10.2 List the conditions required for purely competitive markets.

Answered: 1 week ago