Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Old World 7 Numaral retim fabrikasnn yeni fabrika mdr Scott Hewitt, yl sonu mali tablolarnn bir taslan inceledi. Hewitt, tesisin vergi ncesi iletme gelirinin %10'u

Old World 7 Numaral retim fabrikasnn yeni fabrika mdr Scott Hewitt, yl sonu mali tablolarnn bir taslan inceledi. Hewitt, tesisin vergi ncesi iletme gelirinin %10'u kadar yl sonu ikramiyesi alyor. Tesisin kontrolr tarafndan salanan yl sonu gelir tablosu, en hafif tabirle hayal krkl yaratt. Saylar inceledikten sonra Hewitt, denetleyicisinden geri dnmesini ve "saylar yeniden ilemesini" istedi. Hewitt, bir dahaki sefere daha iyi bir iletme geliri grmezse yeni bir kontrolr aramak zorunda kalaca konusunda srar etti. Eski Dnya imalat, rnnn imalatyla dorudan ilgili tm maliyetleri rn maliyetleri olarak snflandrr. Bu maliyetler stoklanr ve daha sonra rn satldnda satlan mallarn maliyeti olarak giderletirilir. 3250000$ tutarndaki mamul depolama maliyetleri dahil dier tm giderler dnem giderleri olarak snflandrlr. Hewitt, "kesinlikle rnmzle ilgili" olduklar iin depolama maliyetlerinin rn maliyetlerine dahil edilmesini nermiti. irket, dnem boyunca 200.000 adet retti ve 180.000 adet satt.

Denetleyici rakamlar yeniden ilerken, depolama maliyetlerini rn maliyetlerine dahil ederse iletme gelirini 325.000 $ artrabileceini kefetti. Ayrca bu yeni saylarn Hewitt'i mutlu edeceinden de emindi.

Gerekli:

1. lgili etik sorunlar nelerdir?

2. nceki maliyetleri dnem gideri yerine rn maliyetleri olarak snflandrarak iletme gelirinin nasl 325.000 $ artacan saysal olarak gsterin.

3. Hewitt, bu maliyetlerin "kesinlikle rnmzle ilgili olduu" gerekesinde hakl m?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Audit Management And Supervision Wiley Ronald Institute Of Internal Auditors Professional Book Series

Authors: Gil W. Courtemanch, Guilbert W. Courtemanche

1st Edition

0471625655, 978-0471625650

More Books

Students also viewed these Accounting questions