Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

PC Shopping Network, modem havuzunu ykseltebilir. En son 2 yl nce, tahmini mr 5 yl olan ve vergi amal hurda deeri 20 milyon dolar olan

PC Shopping Network, modem havuzunu ykseltebilir. En son 2 yl nce, tahmini mr 5 yl olan ve vergi amal hurda deeri 20 milyon dolar olan bir ekipmana 150 milyon dolar harcadnda gncellendi. Firma dorusal amortisman yntemini kullanr. Eski ekipman bugn 110 milyon dolara satlabilir. Bugn 180 milyon dolara yeni bir modem havuzu kurulabilir. Bu, 3 yllk bir mre sahip olacak ve dorusal amortisman kullanlarak sfra amortismana tabi tutulacaktr. Yeni ekipman, firmann satlarn ylda 34 milyon $ artrmasn ve iletme maliyetlerini ylda 17 milyon $ azaltmasn salayacak. 3 yln sonunda yeni ekipman deersiz olacaktr. Firmann vergi orannn %30 ve bu tr projeler iin iskonto orannn %8 olduunu varsayalm.

Gerekli:

A. Eski ekipman deitirilirse, 0 zamanndaki net nakit ak nedir? (Olumsuz miktarlar eksi iareti ile belirtilmelidir. Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevabnz 2 ondalk basamaa yuvarlanm milyon olarak girin.)

B. (i) 1 yllarnda artan nakit aklar nelerdir; (ii) 2; (iii) 3? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. Cevabnz 2 ondalk basamaa yuvarlanm olarak milyon cinsinden girin.)

C. Deitirme projesinin NBD'si nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. NPV'yi 2 ondalk basamaa yuvarlanm milyon cinsinden girin.)

D. Deitirme projesinin IRR'si nedir? (Ara hesaplamalar yuvarlamayn. IRR'yi 2 ondalk basamaa yuvarlanm yzde olarak girin.)

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Study Guide To Accompany Corporate Finance

Authors: Jonathan Berk, Peter DeMarzo, Mark Simonson

1st Edition

0321388682, 9780321388681

More Books

Students also viewed these Finance questions