Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Vergiler dendikten sonra Gorden Co.'nun fazladan 6 milyon dolar var. irketin bu paray kullanmak iin iki seenei var. Bir alternatif, paray baka bir irketin imtiyazl

Vergiler dendikten sonra Gorden Co.'nun fazladan 6 milyon dolar var. irketin bu paray kullanmak iin iki seenei var. Bir alternatif, paray baka bir irketin imtiyazl hisse senedine yatrmaktr. mtiyazl hisse senedi her yln sonunda %5,3 temett demektedir. Ortaya kan yatrm geliri, gelecek yln sonunda temett olarak denecektir. IRS dzenlemeleri, irketin baka bir irketin hisse senetlerine yaplan yatrmlardan elde ettii temettlerin yzde 50'sini vergiye tabi gelirden hari tutmasna izin verir. Dier bir alternatif ise nakit paray imdi temett olarak demektir. Bu, hissedarlarn imtiyazl hisse senetlerine kendi balarna yatrm yapmalarn salayacaktr. Kurumlar vergisi oran yzde 21'dir. Yatrmcnn, tercih edilen hisse senedi temettlerine uygulanan yzde 33'lk bir kiisel gelir vergisi oranna sahip olduunu varsayalm. Kiisel temett vergi oran, adi hisse senedi temettlerinde yzde 15'tir.

  1. irketin 6 milyon dolar yeniden yatrdn ve gelecek yl temett dediini varsayalm. irket imtiyazl hisse senedine yatrm yaparsa hissedarlara vergi sonras toplam nakit ak ne olur?

  1. Bunun yerine, irketin imdi 5.1 milyon dolarlk temett dediini ve hissedarn temetty yllna yeniden yatrdn varsayalm. Hissedar imtiyazl hisse senedine yatrm yaparsa hissedarlara vergi sonras toplam nakit ak ne olur?

  1. Elde ettiiniz sonularn nda bu olay Temett ilgisizlii teoremine bakarak yorumlaynz.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

IT Audit In China

Authors: LIU Ruzhuo

1st Edition

981428145X, 978-9814281454

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

Identify cultural barriers to communication.

Answered: 1 week ago