Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Yksek moda bir elbise reticisi olan Manhattan Fashions, Inc., nmzdeki sezon iin yeni bir kokteyl elbisesi pazarlamay planlyor. Manhattan Fashions, dou ve orta Atlantik eyaletlerindeki

Yksek moda bir elbise reticisi olan Manhattan Fashions, Inc., nmzdeki sezon iin yeni bir kokteyl elbisesi pazarlamay planlyor. Manhattan Fashions, dou ve orta Atlantik eyaletlerindeki perakendecilere rn tedarik ediyor.

Elbise kalbn dzenlemek iin drt yarda malzeme gerekir. Kesimden sonra kalnt olarak satlabilen bir miktar malzeme kalr. Artk malzeme, eleen bir pelerin ve el antas yapmak iin de kullanlabilir. Ancak arta kalan malzeme pelerin ve el antas iin kullanlacaksa kesim ileminde daha fazla zen gsterilmesi gerekecek ve bu da kesim maliyetlerini artracaktr.

irket 1.250 elbise satmay bekliyor. Pazar aratrmas, eleen bir pelerin ve el antas mevcutsa elbise satlarnn yzde 20 daha yksek olacan ortaya koyuyor. Pazar aratrmas, pelerin ve el antasnn sadece elbiseyle birlikte aksesuar olarak satlacan gsteriyor. Perakendecilerin satmas beklenen elbise, pelerin ve el antas kombinleri ise yle:

Toplamn Yzdesi
Elbise, pelerin ve el antasndan oluan eksiksiz takmlar 70 %
Elbise ve pelerin 6
Elbise ve anta 15
Sadece elbise 9
Toplam 100 %

Elbisede kullanlan malzemenin yardas 12,50 dolar veya her elbise iin 50,00 dolar. Pelerin ve el antas retilmezse elbiseyi kesme maliyetinin elbise bana 20,00 dolar olduu tahmin ediliyor ve ortaya kan kalntlar elbise bana 5,00 dolardan satlabiliyor. Pelerin ve el antas imal edilirse, kesim maliyeti elbise bana 9,00 $ artacak ve satlabilir artk kalmayacaktr. kalemin kesildikten sonra sat fiyatlar ve tamamlama maliyetleri aadaki gibidir:

Birim Sat Fiyat Birim Tamamlama Maliyeti (malzeme ve kesme ilemi maliyetleri hari)
Elbise $ 200.00 $ 80.00
pelerin 27.50 19.50
El antas 9.50 6.50

Gerekli:

Manhattan Fashions'n pelerin ve el antalarn elbiselerle birlikte retmesinden kaynaklanan artml kar veya zararn hesaplayn.

Elbiselerle uyumlu pelerinler ve el antalar retme kararnda irket ynetimini etkileyebilecek niteliksel faktrleri tanmlayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

Mastering IT Auditing A Comprehensive Guide To Learn IT Auditing

Authors: Cybellium Ltd, Kris Hermans

1st Edition

B0CHL1KLZ6, 979-8861236751

More Books

Students also viewed these Accounting questions