Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Bonus Grev 1 (Simlasyon): Aadaki ek bilgileri ve talimatlar dikkate alarak, maluliyet sigortas tazminat taleplerini ele alma srecinin bir simlasyonunu belirleyin ve altrn: Yeni bir

Bonus Grev 1 (Simlasyon): Aadaki ek bilgileri ve talimatlar dikkate alarak, maluliyet sigortas tazminat taleplerini ele alma srecinin bir simlasyonunu belirleyin ve altrn:

Yeni bir talebin alnd andan taleple ilgili bir kararn verildii ana kadar (yani talep reddedilene veya yardm hakknn kaydedilmesine kadar) srecin sadece bir ksmn simle etmelisiniz. Fayda yenilemeleriyle ilikili grevler dahil edilmemelidir.

Sigorta irketi, kendini engellilik sigortasna adam iki kdemsiz hasar idarecisi ve iki kdemli hasar idarecisi istihdam etmektedir. Her biri hasar ileme iin gnde ortalama 6 saat harcyor. Kalan alma sresi, bu srele ilgili olmayan dier grevlere (rnein mesleki geliim) harcanr. Bir hasar ileyicisinin, sabah 9:00'dan gnn belirli bir saatine (hesaplamanz gereken) kadar yeni talepleri ele almak iin altn varsayabilirsiniz.

Sigorta tazminat taleplerinin sadece i gnlerinde stel dalma gre geldiini varsayabilirsiniz. Bir ylda yaklak 250 i gn vardr.

Mteri yetkilendirmelerini beklerken geen sre stel bir dalm izlemektedir. Hastane raporlar iin bekleme sresi ile ayn.

Bir grevin yrtme sresinin normal bir dalm izlediini varsaymanz gerekirse, ltfen standart sapmay ortalama yrtme sresinin %10'u olarak ayarlayn.

Simlasyonunuz en az alt haftalk bir sreyi kapsamaldr.

Kdemli bir talep ileyicinin saatlik maliyeti 30 Euro'dur, bir junior'n maliyeti ise 20 Euro'dur. Grevi gerekletiren kaynakla ilikili maliyet dnda bir grevle ilikili ek maliyet yoktur.

lave varsaymlar yapmanz gerekirse, ltfen bunlar ksa bir rapor halinde yaznz ve simlasyon modeli ile birlikte sununuz.

nemli: Simlasyon kullanacaksanz, ltfen Bizagi Modeler 3.7'yi bilgisayarnzdan kaldrn ve Blackboard'un Mfredat blmnde bulunan 3.1 srmn ykleyin. (nk 3.7 srmnde simlasyonu kullanabilmek iin cretsiz olan Kiisel plandan aylk 8 ABD dolar lisans creti olan Profesyonel plana gemeniz gerekmektedir.)

pular:

Mteri yetkilendirme yazs veya salk hizmeti sunucusu raporu beklerken geen sre, "Sistem" ad verilen zel bir kaynaa atanan "alma" grevi olarak modellenebilir. Her zaman kullanlabilir bir "Sistem" kayna olmasn salamak iin "Sistem" kaynann yeterince ok sayda rnei olmaldr. Bu "Sistem" kaynann ilikili herhangi bir maliyeti olmadn varsayabiliriz.

Kdemsiz bir talep yneticisinin, srecin aklamasnda akland gibi mteri sorgularyla ilgilenmek iin gnde belirli bir sre harcadn unutmayn. Bu tr "sorgu ileme" grevlerini sre modeline dahil etmek yerine, sorgular simlasyondan hari tutabilir ve bunun yerine, kk bir hasar ileyicisinin sorgular ilemek iin harcad zaman gnlk alma izelgesinden karabilirsiniz. Benzer ekilde, kdemli talep ileyicileri, simlasyona dahil edilmemesi gereken fayda yenileme taleplerini ele almak iin biraz zaman harcarlar. Kdemli talep ileyicilerinin zaman izelgesinden yenilemeler iin harcanan zaman karmak isteyebilirsiniz.

Kdemsiz ve kdemli hasar ileyicileri iin ayr bir zaman izelgesi tanmlamanz gerekebilir, nk ast ve kdemli hasar ileyicileri yeni hasarlarla ilgilenmek iin haftada farkl miktarda saat harcar.

Bonus Grev 2 (Sre Otomasyonu): Grev 6'da hazrladnz olacak model iin Bizagi Studio'da yrtlebilir bir sre modeli hazrlayn. Cevaplarnz ieren belgeye dahil etmek artyla makul varsaymlarda bulunabilirsiniz.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Recommended Textbook for

The Well Church Book A Practical Guide To Mission Audit

Authors: John Finney

1st Edition

0862015499, 978-0862015497

More Books

Students also viewed these Accounting questions

Question

5. Understand how cultural values influence conflict behavior.

Answered: 1 week ago

Question

e. What do you know about your ethnic background?

Answered: 1 week ago