Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Finansal Analiz Mali tablo analizi, bir irketin bildirilen mali rakamlaryla almaya alr. irket 1. Bu tr analizlerin amac, irketin mali adan gl ve zayf ynlerini

Finansal Analiz

Mali tablo analizi, bir irketin bildirilen mali rakamlaryla almaya alr. irket 1. Bu tr analizlerin amac, irketin mali adan gl ve zayf ynlerini deerlendirmektir. Bununla birlikte, kendi balarna duran saylar sylemez herhangi bir ey. Bir irketin belli bir dnemdeki rakamlaryla, ayn irketin farkl dnemlerdeki rakamlaryla veya dier firmalarn rakamlaryla karlatrmak gerekir. Bunu yaparak, analiz edilen irketin mali durumunu aydnlatacak olan sapmalar ve/veya yaknsamalar 2 ayrt edilebilir. nsanlarn bir irketin finansal durumunu analiz etmek iin kullandklar, artc bir say diyebileceimiz birok oran vardr. Bunlar likidite, karllk, finansman ve kaldra ve retkenlik veya verimlilik. Likidite oranlar riski ler 3. Krllk oranlar, bir irketin finansal saln ve ne kadar iyi ynetildiini ortaya karacaktr. Finansman ve kaldra oranlar, bir irketin bor ald paray ne kadar deerlendirdiini gsterir ve o iletmenin finansal istikrar hakknda ipular verir. irket. Son olarak, retkenlik veya verimlilik oranlar, bir irketin varlklarn ne kadar iyi kullandn ortaya koymaktadr. Farkl insanlar farkl ilgi alanlarna sahip olduklar iin farkl oranlara farkl vurgular yaparlar. rnein, genellikle nispeten ksa vadeli krediler veren bir banka, irket, likidite oranlaryla daha ok ilgilenirdi. te yandan hissedarlar irketin uzun vadeli kazan gcyle daha fazla ilgilenebilirdi, bu da 4 iin temel. Buna karlk, irketin ynetimi, irketin refahn salamak iin tm ynleriyle ilgilenmelidir. Oran analizleri, bir irketin finansal koullarna ve benzerleri arasndaki greli konumuna ilikin deerli bilgiler sunar. Bununla birlikte, mkemmel deiller 5. rnein, birok byk iletme, benzerleriyle karlatrmay zorlatrabilecek birden fazla i koluna sahiptir. General Electric, Jack Welch'in en parlak dneminde jet yapt motorlar, demiryolu lokomotifleri, tbbi ekipman vb.

S1: Alt izili ifade 1 (bundan sonra UL1 vb.) ile ilgili olarak, bir irketin mali tablolarnn ana bileenleri nelerdir? S2: UL2 ile ilgili olarak, ayn sektrde A, B ve C olmak zere srasyla 31, 28 ve 45 gnlk envantere sahip irket olsayd, C irketi hakknda ne syleyebilirsiniz? S3: UL3 ile ilgili olarak, "cari oran" bir irketin nakdinin tkenme riskini nasl gsterir? S4: UL4 ile ilgili olarak cmleyi tamamlaynz.

S5: UL5 ile ilgili olarak, farkl lkelerden irketler arasndaki oranlar karlatrmann neden zor olabileceini ksaca aklayn.

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions

Question

What are the attributes of a technical decision?

Answered: 1 week ago

Question

How do the two components of this theory work together?

Answered: 1 week ago