Answered step by step
Verified Expert Solution
Link Copied!

Question

1 Approved Answer

Plymouth Test Laboratories, malzemeler zerinde s testi (HT) ve stres testi (ST) yapar ve tam kapasite alr. Plymouth, mevcut basit maliyetlendirme sistemi kapsamnda 1.200.000 ABD

Plymouth Test Laboratories, malzemeler zerinde s testi (HT) ve stres testi (ST) yapar ve tam kapasite alr. Plymouth, mevcut basit maliyetlendirme sistemi kapsamnda 1.200.000 ABD Dolar tutarndaki tm iletme maliyetlerini bir araya toplar.

tek bir genel masraf havuzuna dntrlr. Plymouth, test saati bana 16 ABD Dolar (1.200.000 ABD Dolar / 75.000 ABD Dolar) oran hesaplar.

toplam test saati). HT, 50.000 test saati kullanr ve ST, 25.000 test saati kullanr. Gary Lawler Plymouth'un

kontrolr, HT ve ST iin ayr maliyetlendirme ve faturalandrma oranlar oluturmak iin test prosedrlerinde ve maliyet yaplarnda yeterli varyasyon olduuna inanyor. Test hizmetleri pazar rekabeti hale geliyor. Bu bilgi olmadan, hizmetlerinin yanl maliyetlendirilmesi ve yanl fiyatlandrlmas Plymouth'un iini kaybetmesine neden olabilir. Lawler, Plymouth'un maliyetlerini drt faaliyet maliyeti kategorisine ayrr.

A.

Dorudan iilik maliyetleri, 225.000 $.

Bu maliyetler dorudan HT, $175,000 veST, $50,000 olarak izlenebilir.

B.

Ekipmanla ilgili maliyetler (kira, bakm, enerji vb.), 375.000 ABD dolar. Bu maliyetler, test saatlerine gre HT ve ST'ye tahsis edilir.

C.

Kurulum maliyetleri, 360.000 $.

Bu maliyetler, gerekli kurulum saati saysna gre HT ve ST'ye tahsis edilir. HT, 10.000 kurulum saati gerektirir ve ST, 5.000 kurulum saati gerektirir.

D.

Test tasarlama maliyeti, 240.000 dolar. Bu maliyetler, testleri tasarlamak iin gereken sre temelinde HT ve ST'ye tahsis edilir. HT 2.500 saat gerektirir ve ST 1.500 saat gerektirir.

1.

Her aktivite maliyetini, kt birim dzeyi, parti dzeyi, rn veya hizmet srdrme veya tesis srdrme olarak snflandrn. Her cevab aklayn.

2.

HT ve ST iin test saati bana maliyeti hesaplayn. Bu saylarn, Plymouth'un test saati bana 16 ABD dolarndan farkl olmasnn nedenlerini ksaca aklayn.

basit maliyet sistemi kullanlarak hesaplanr.

3.

Basit maliyet sistemi ve ABC sistemi kullanlarak hesaplanan rn maliyetlerinin doruluunu aklar. Plymouth ynetimi, iini daha iyi ynetmek iin maliyet hiyerarisini ve ABC bilgisini nasl kullanabilir?

Step by Step Solution

There are 3 Steps involved in it

Step: 1

blur-text-image

Get Instant Access to Expert-Tailored Solutions

See step-by-step solutions with expert insights and AI powered tools for academic success

Step: 2

blur-text-image

Step: 3

blur-text-image

Ace Your Homework with AI

Get the answers you need in no time with our AI-driven, step-by-step assistance

Get Started

Students also viewed these Accounting questions